Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Sila claim disini
1463
View
19
Reply

[Tempatan] Golongan Libral Malaysia Kena Game oleh kerajaan Baru

[Copy link]

Author: cmf_acura       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2018 09:23 AM | Show all posts |Read mode
Seronok tgok kerajaan baru memerintah...
Lantikan yang dibuat banyak menjurus kepada golongan Agama dan berlandaskan Islam..
Contohnya Menteri Pendidikan, Menteri Pertahanan, menteri Kesihatan dan lain lain lagi...

Mesti panas golongan libral kat malaysia...setelah berhempas pulas menyokong PH..last2 perjuangan berlandaskan islam diangkat tinggi...
Apa pendapat ko orang semua???
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-5-2018 09:52 AM | Show all posts
kesian cai, dua minggu dah habis PRU masih butthurt....bertambah2 butthurt bila polis bawak kuaq luggage ratus2 juta dari rumah najib..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:04 AM | Show all posts
kesian cai dah 2 minggu menteri pun tak habis lantik lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:11 AM | Show all posts
I rasa pemerintihan baru patut fokus pada manifesto yang diwar warkan sebelum ni, patut berita lebih fokus pd plan untuk improvekan lagi negara ni ..menanggani isu harga barangan yng x munasabah ni

hal ex Pm tu biarla dijadikan satu berita yg eksklusif diselia jabatan yg sepatutnta dan tak payahla asyik nak buat coverage bagai ikat media...atau ni satu strategi untuk blame kepada pemerintah terdahulu jika manifesto tidak dapat dipenuhi sepenuhnya

So far menteri pertahanan nampak bersungguh sunggu dan genuine...terbit rasa sayang kat dia dah ni....wlu tak pandai speaking berhabuk takpe yg rakyat nak ialah kesungguhan dan sikap humble..menteri pendidikan pun so far nampak ok...lain lain yet to see

Cuma sangat takut jika ISLAM tak lagi di jadikan landasan...bila demokarasi di jadikan asas untuk segalanya.

Cuma risau tu je...sbb generasi melayu skg ni sangat jauh beza dgn yg dahulu...sangat kurang semangat melayu.

Walau acik ni darah campuran ..semangat melayu acik sangat menebal...acik xbagi muka kat kaum lain kalau nak memperkotak katikkan acik....

Harap Malaysia akan terus maju...dan jgnla jd pemerintah yg bongkak mcm sebelum ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:11 AM | Show all posts
apa yg nak panas plak... itu meunjukkan yg selama nih apa yg dicanangkan oleh BN tuh x betul.... mana ada bila PH menang, org cina yg rule Malaysia... hak org melayu dilayukan..... org bukan islam yg akan menguasai....

ini membuktikan hakikat yg rakyat Malaysia masih boleh hidup dengan aman dan harmoni tanpa perlu nak hasut menghasut.... takyah nak sebarkan politik rasis sgt.... islam liberal ker, islam tak liberal ker, tatacara dan tertib kehidupan seorang islam tuh harus seiring dengan peredaran zaman.... kita bukan hidup dlm zaman jahiliyah yg nak kena berperang... Islam itu mudah dan memudahkan, tapi mentality kita yg buat Islam itu jadi sukar dan menyukarkan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:16 AM | Show all posts
ramai yg buat petition bantah maszlee jadi menteri pendidikan right?  sbb dia dikaitkan dgn dr zakir naik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2018 10:18 AM | Show all posts
panas laa.. kalau tak takan siti kasim meroyan....
BTW aku agak golongan libral dan yg sekufudengan nya akan tunggu dan lihat dulu...
Mereka akan tgok dulu hala tuju pentadbiran baru ini....
Takut meroyan sekarang kena cantas pula....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2018 10:20 AM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 24-5-2018 09:52 AM
kesian cai, dua minggu dah habis PRU masih butthurt....bertambah2 butthurt bila polis bawak kuaq lug ...

suka la tgok....bakal penyamun kena cekup....kalau dia bersalah tu nasib dia laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:33 AM | Show all posts
menteri pertahan bukan Syiah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 23-5-2018 06:47 PM

Ok saja i baca profile menteri pelajaran..beliau layak di beri peluang ....why not kan...... tidak tahu pihak liberals malaysia bagaimana ..... rasa nya takk kan lah semua syllabus yang di tetap kan dan akan di sampai kepada pelajar akan di tukar kan kepada semua ciri islamic.... lol.... terutama nya yang peelu kan kaedah  specific method dan facts ...seperti science (takkan lah mahu belajar cara science hadith kot ...) dan maths .... uniform sekolah di tukarkan pelajar lelaki perlu berserban dan pelajar perempuan perlu beejubah labuh ke tumit ...lol......yang penting pelajaran di sampaikan  dalam quality standard yang di tetap kan ...di sini i rasa Dr Mazlee tidak sebodoh TT ......selayak nya TT species lobai baru keluar dari gua .... dan i rasa siti kasim risau Dr maszlee itu sama jenis species TT ..... akal di letak di lutut .....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya yg menyelamatkan ideologi Melayu dlm PH adalah bersatu. Wlpn aku x sokong madey, tp rata2 macai2 PH tegar yg sokong madey adalah macai2 BN gak. Tgk brp rmi yg ckp.kalau Madey resign, nk yidin ganti, bkn anwar. Madey bijak. Dia tau bersatu menang kerusi plg sikit. Sbb tu dia terima mp umno lompat msk bersatu. Madey dlm diam dah siap psg strategi nk lwn Dap. Dap ambil 2 langkah kedepan. Madey amek 10 langkah. Nak harapkan PKr mmg x leh harap. Amanah lg la x leh harap. Aku rasa Madey umum nk jd menteri pendidikan tu utk dia tgk, brp byk sokongan cai yg dia leh dpt. Not surprised mmg byk. So wlpn Madey kini x leh jd diktator sbb semua skrg ni bkn yes man lg. Tp dia tau apa yg dia buat akan rmi yg sokong.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 11:04 AM | Show all posts
Body_language replied at 24-5-2018 10:54 AM
Sebenarnya yg menyelamatkan ideologi Melayu dlm PH adalah bersatu. Wlpn aku x sokong madey, tp rata2 ...

pkr memang tak boleh pakai
perjuangan dan motif dah mati..anuwar dah bebas so apa lagi nak?
parti kelly rakyat banyak orang pelarian dari mic

pribumi banyak pelarian umno
dap pulak pelarian mca dan gerakan
so dah mcm bn je pakatan ni tapi versi belum corrupt kuat
baru sikit2 corrupt



Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
lah PAN dah isele pulok doh, aritu kata tunggangan DAPig Kristian evengelist
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 24-5-2018 10:33 AM
menteri pertahan bukan Syiah ke?

komunis Mat Indera
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-5-2018 01:05 PM | Show all posts
Kita tunggu dan lihat...nanti....
semoga nilai2 islam diterapkan dalam kerajaan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 01:06 PM | Show all posts
Baru jer lagi...kesan nya tggu lepas 10 tahun nanti.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 24-5-2018 10:16 AM
ramai yg buat petition bantah maszlee jadi menteri pendidikan right?  sbb dia dikaitkan dgn dr zakir ...

Dah lantik dah, nak bantah apa lgi. Bunyi2 nyamuk jah yg lobai cuba mainkan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 02:19 PM | Show all posts
harizs replied at 24-5-2018 10:16 AM
ramai yg buat petition bantah maszlee jadi menteri pendidikan right?  sbb dia dikaitkan dgn dr zakir ...

Itulah. But diorang actually bantah Dr Maszlee ni sebab background kuat dalam Islam. Degree and masters dia pun amik subject Fiqh & Usuluddin macam tu. So they all takutla pendidikan ikut acuan islamik, macamtulah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
nilai nilai islam apa nak terap pada kerajaan?  toksah dok gebang laatgo
k kefajaan negeri kelantan dah tahu bencmark nikai isle dia camana
busuk,  kotor,  keji,  hina
tulah definisi nilai isle bg diorang
mcm katak bwah tempurung
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 02:31 PM | Show all posts
itu nama demokrasi sihat...mana mana aku pilih pun OK...mcm sistem demokrasi di US lah...dia pilih mana pun tetap org putih juga..polisi tak jauh lari...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list