Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
535
View
5
Reply

2 finger scrool down problem

[Copy link]

Author: copy_paste       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2020 12:44 PM | Show all posts |Read mode
Edited by copy_paste at 22-4-2020 12:48 PM

baru2 ni tetiba aku nk scrool guna 2 jari kat touch pad x boleh,
aku search la kat google,suh buat mcm2, setting kat touchpad dan mouse setting x jd jgk,
cari yg bahasa english dan bahasa melayu dia suruh buat benda yg sama,
sekali ubatnye uninstall antivirus, nasib baik aku beli key anti virus yg murah kat shopee,
anti virus tu dia x benarkan sesetengah driver berfungsi,ke cmne...
skrg aku guna window 10 antivirus je lah... lebih ringan aku rase...


Two-Finger-Scrolling-In-Windows-8-Step7_thumb.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-4-2020 12:13 AM | Show all posts
senang aje solution dia  hehe
macam mana dapat idea itu? yang info awak cari kat google tu
macam tak ada bagitau itu kan?

saya memang tak guna sebarang anti virus ke..segala internet security ke
sebab,selagi kita just guna internet untuk yang ringan2 macam facebook,Instagram
forum ke twitter ke..jarang nak ada masalah virus.. lainlah kalau pergi
website yang cari crack, itu selalunya saya akan guna software Deepfreeze
sebab,kalau guna anti virus tak kuat,System kita,memang dia dapat
tembus juga.. Deep Freeze.lepas reboot,virus akan hilang  ehhe.

maaf lambat reply..apa pun terima kasih sudi share pengalaman ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2020 02:17 PM | Show all posts
trunks replied at 25-4-2020 12:13 AM
senang aje solution dia  hehe
macam mana dapat idea itu? yang info awak cari kat google tu
macam t ...

aku dah pakai 6 tahun laptop aku hanya guna window defender je,
sekali xsampai sebulan pakai antivirus uninstall balik,
padahal elok je pakai window defender aku download torrent,down9 game,movie dan mcm2.
dahh uninstall antivirus baru rasa ringan skit,
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2020 02:46 PM | Show all posts
Edited by trunks at 25-4-2020 02:47 PM
copy_paste replied at 25-4-2020 02:17 PM
aku dah pakai 6 tahun laptop aku hanya guna window defender je,
sekali xsampai sebulan pakai anti ...

hehe kan..nak internet security  bagai sangatlah..lagi satu buat semak
kadang tu punyalah tegas sangat,nak masuk website lain macam sikit
kena block.ingat kita ni apa nak sekat2,nak setting lagi pulak
bagi web itu whitelist lah,apa lah,rimas

selalu yang jadi problem dalam system ni,kalau kita install
software kita tak pernah install. memang solution dia
buang balik aje.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2020 05:38 PM | Show all posts
trunks replied at 25-4-2020 02:46 PM
hehe kan..nak internet security  bagai sangatlah..lagi satu buat semak
kadang tu punyalah tegas s ...

software yg xperlu,
aku rasa xbyk sgt software kat lappy aku ni,
yg makan space pun kebanyakan movie,game programe,software x byk pun hahaaa...


Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Laptop dh berat takde space
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list