Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
525
View
3
Reply

Specification pc untuk gaming/editing video 6k dan 8k/ editing foto/ animasi 3d l

[Copy link]

Author: Esmiria    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-4-2020 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kawan2..byk sgt choice dri nvidia dan amd .blh x bgi list specification untuk edit foto,edit video 6 dan 8 k,gaming latest game dan juga 3d modeling iaitu dengan mengguna aplikasi membuat animasi.. (sekli recommend monitor,keyboard dan mouse juga)

Buat pc high end punya..



Kira workstation high end..gituuuu..

Kwn mintak spec tapi aku x thu sgt. Tu aku bukak tred sini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 30-4-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Lupa nk tmbh... sekali meja sesuai ye untuk letak setup tu..xnk ikea
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 09:02 PM | Show all posts
Esmiria replied at 30-4-2020 08:37 PM
Lupa nk tmbh... sekali meja sesuai ye untuk letak setup tu..xnk ikea

Beli Lpatop aje lah awak..PC kena duduk pula dan guna ruang ehhe

ALIENWARE M17 R2

RM10,699.00



9th Generation Intel® Core™ i7-9750H (6-Core, 12MB Cache, up to 4.5GHz w/ Turbo Boost)

Windows 10 Home Single Language 64bit English

16GB DDR4 2666MHz

512GB PCIe M.2 SSD

17.3" FHD (1920 x 1080) 144Hz, 9ms, 300-nits, 72% NTSC, Eyesafe® Display Tech + Tobii Eyetracking

Alienwares thinnest 17" laptop ever. With optional hyper-efficient 8-phase voltage regulation, Cryo-Tech cooling v3.0 & new legendary industrial design.

https://www.dell.com/en-my/shop/cty/pdp/spd/alienware-m17-r2-laptop/w5197003myw10mr2





Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2020 10:41 PM | Show all posts
beli amd 3950x, specs hampir threadripper ( workstation) harga rakyat marhein.

3950x lebih perform dari pentium series, cuma kalau nak overclock pakai  watercooler sebaiknya. amd pun recommend pakai water cooler

risk watercooler ni kalau leaking mmg jahanam motherboard, dan lain2 lg.

so bajet betul2 blh dapat bawah RM 11 000 bergantung specs apa u nak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list