Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1596
View
40
Reply

[Pelbagai] Korang pernah Raya sorang-sorang tak?

[Copy link]

Author: fahdramli    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-5-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sapa Ada pengalaman Raya sorang2, Jom share... TT tak pernah lagi lah, tapi Lepas ni mungkin la kena Raya sorang-sorang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-5-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah raya 2 org dgn laki aku kat luar... tp ada kawan2 la situ... cuma keluarga sedara mara je tak de...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu tapi tak sesuai dengan jiwa aku as anak tunggal. Dulu mak umrah ramadhan iols beraya di kampus je dengan geng arab.

Mak iols pernah gi bercuti time raya tinggal la aku sendirian memang tutup rumah makan hati. Sampai hati makcik iols tak menggunakan akal fikiran ajak mak jalan2. Nak buka pintu memang taklalu kena serbu, isu mahram lagi. Aku memang taksuka orang cucuk jarum pecah belah family, busuk hati. Lagi2 condition mak aku camtu ko gi influence dia sial sungguh. Niat pun tak baik, sampai kat destinasi semua tempat menarik tutup pasal raya

Kalini aku cakap direct dengan mak, raya kalini karma ye mak. Mak suka escape raya now sorang pun kat msia ni takboleh beraya. Aku pon tutup rumah dengan tegas dan hati kering



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:49 PM | Show all posts
pernah sebab salah tarikh hari raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Raya haji pernah. Sebab the next day ada exam paper, dudukla kat kolej makan megi huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah raya sorang...kat bandar. Tutup pintu, makan, tengok tv dan tidur. Tapi kalau kat kg tak bolehlah tutup pintu. Budak2 nak datang raya.
Rasa sedih bila dengar takbir. Nampak jiran anak beranak berkumpul, terus teringat sangat2 kat kg. In sha Allah tahun2 akan datang harapnya tak beraya sorang dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
pernah.. pastu aku raya kat cyber cafe. mcm bodoh je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah masa zaman uni. I tak balik sebab cuti terlalu singkat. So my friends yang rumah dekat dekat balik uni bawakkan i raya dishes. Sedap aje. Cuma siang tu a bit boring la. At one moment i nangis. Tapi bila kawan dah start datang lepas tengahari tu, i okay je. Diorang bawak i pergi tengok movie siap hahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Raya haji pernah di jaman studen. Ddk hostel hadap laptop mkn megi n kopi 3in1 je la...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa kecik i ols tak suka balek kg belah mak i so i akan stay kg belah ayah raya dgn atok nenek tanpa parents huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Raya haji pernah la. Org dah takbir baru nak bangun
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah masa raya haji. 1st time pulak tu. 2nd & 3rd time, dengan kawan2. Raya ni kali ke 3. So, x sedih mana lah berbanding ngan kawan i yang dah meraung pagi tadi. Sebagai kawan yang baik, i tumpang gelak je sambil pujuk2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Raya puasa thn ni hampir2 lg dh
Alhamdulillah dpt jgk blik kg

Tp raya haji pnh 2 ke 3x
Malas nk blik sbb raya haji sehari dan tgh mgu
Lps solat raya balik rmh tgk tv skjp pastu tdo smpi ptg
Hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 02:21 AM | Show all posts
Raya haji pernah. Selain tu, raya puasa, cina, india, krismas selalunya dapat balik kampung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 02:28 AM | Show all posts
Sebenarnya sejak awal lagi semua orang dah macam ada perasaan solitary confinement,dah kena isolation.

Antara keluarga sekarang nak salam pun takut dgn Penyakit yg Allah hantar ni,setiap azab Allah hantar mana ada orang tak takut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 09:07 AM | Show all posts
Lengkong replied at 24-5-2020 09:55 PM
Pernah raya sorang...kat bandar. Tutup pintu, makan, tengok tv dan tidur. Tapi kalau kat kg tak bole ...

tulis je kt pintu pagar , pesakit covid self quarantine

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni mod raya sorg2?kenapa mcm tu plak?

So far x pernah lg beraya sorg2....sbb sjenis homesick....hehee...nsb baik mmg dok dgn parents so x la risau sgt....jgn kena transfer pegi negeri lain sudoh ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah dekat 6kali kot raya sorang2 mase bujang dulu. skrg ni xrasa sgt kalau xdpt balik kg sbb dah ada family sendiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2020 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah seumur hdp seorg diri raya.. hrp tme mati je la sendirian...

Mlm smlm tme pg raya, dgr takbir sayu sungguh hati. Tp i xnk nangis or sebak nnt spoil mood raya. I mcm buat happy2 je dgn family n ank2..

Moga parents n atok n uncle i kt kg ok2 la.. jgn la org datang raya... Mereka semua dh tua...risau.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list