Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2238
View
24
Reply

Tiga Bulan Tiada Job, Sufian Suhaimi Tumpu Jual Bantal Zikir

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-7-2020 11:41 AM | Show all posts |Read mode
Akibat penularan Covid-19, Sufian Suhaimi mengaku pendapatannya terjejas.


Namun penyanyi ini kata tempoh tersebut digunakan sebaiknya dengan memberi tumpuan terhadap bidang perniagaan.


  



"Bukan pengiat seni je terkesan, tapi satu dunia. Tak boleh nak promosi lagu dan buat persembahan. Kita kena cari jalan untuk bertahan.


"Alhamdullillah saya rasa bertuah kerana telah lancarkan perniagaan pada awal tahun," katanya kepada mStar Online.

  


Menurut Sufian lagi dia sudah tiga tahun dalam bidang muzik jadi bila dunia muzik tak berapa rancak, baiklah fokus pada bisnes.

"Sekuarang-kurangnya dapat imbangkan antara minat dan kelansungan hidup," tambahnya.


Sufian sebelum ini melancarkan produk bantal zikir untuk bayi pada awal Januari.


Foto: IG


Semnetara itu Sufian kata tempoh PKP adalah satu kelebihan baginya.


"Kebetulan saya memang suka duduk rumah.Kalau bukan PKP pun, saya tak suka tempat yang ramai orang. Tempat karaoke atau kedai mamak pun saya tak pergi."-CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-7-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols tetap suka suara baby pian ni. Unik. Ala2 adam levine versi malaysia gituh. Harap heols maintain la menyanyi cari lagu yg best2. Jgn jd cm najwa latif dlu meletop2 berderet2 lagu hits skrg hmm. Najwa tu pn iols suka sbb suara dia soothing n soft je idok le bingit hari2 nak hadap suara jerit2 retis lain. tp lagu bru najwa tak kisah pun not bad la
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 2-7-2020 11:45 AM
Iols tetap suka suara baby pian ni. Unik. Ala2 adam levine versi malaysia gituh. Harap heols maintai ...



Wawa ada lagu baru uols...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Suhai ada phd heran ke dia terkesan or not
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
jerukkedondong replied at 2-7-2020 12:04 PM
Wawa ada lagu baru uols...

Chuols x bc komen iols smpi habis ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 2-7-2020 12:08 PM
Chuols x bc komen iols smpi habis ke

Iols baca laaa..tu nak bagi  lagu tu utk chuols
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
jerukkedondong replied at 2-7-2020 12:10 PM
Iols baca laaa..tu nak bagi  lagu tu utk chuols

Bukan iols dh acknowledge ke lagu najwa bertajuk tak kisah pun tu not bad ? Motip chuols bgtau lagi ?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Not everyone can be come model.. Utk promo bantal patut engagela female figure as model..kakak sedara pon blh.. Yg dh jadi mak2 lg bagus.. Ni dah cm bangla je i tgk.. Cuma xjual kapit. Hapged sikit jual bamtai
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 01:16 PM | Show all posts
KIM.K replied at 2-7-2020 12:07 PM
Suhai ada phd heran ke dia terkesan or not

ada phd tapi dia keje apa?

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
tikusmontok replied at 2-7-2020 01:16 PM
ada phd tapi dia keje apa?

I mean dia xabis study lagi. Mesti ada biasiswa busuk2 rm5k
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 03:04 PM | Show all posts
orang semua sibuk cerita pasal suara baby pian...
iols nak citer pasal bantal heols... mula2 je budak2 guna lepastu berhabuk jah
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 2-7-2020 03:04 PM
orang semua sibuk cerita pasal suara baby pian...
iols nak citer pasal bantal heols... mula2 je bud ...

I tgk founder dia (mak baby faeq Tu) beriya riya upload gambar stock sampai berlambak2.

I terfikir banyak btl duit orang msia bantal mcm ni pun nak Beli. Rosak Ada warranty ke(soalan serious).

Anyway, I tak boleh bayangkan kalau ELF Tu dapat bantal ni utk anak dia. "Rayyan, sedap Kan suara ex mama zikir?"
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 03:39 PM | Show all posts
Kelakar sebab dia ambil nama babypian tu buat jenama bantal. Tapi ok lah bantal untuk baby kan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 04:22 PM | Show all posts
husna_amal replied at 2-7-2020 03:39 PM
Kelakar sebab dia ambil nama babypian tu buat jenama bantal. Tapi ok lah bantal untuk baby kan.

Melekat sungguh nama babypian tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
makbedah replied at 2-7-2020 03:36 PM
I tgk founder dia (mak baby faeq Tu) beriya riya upload gambar stock sampai berlambak2.

I terf ...

Ini sgt kijamm yerr
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 06:07 PM | Show all posts
Orix replied at 2-7-2020 11:45 AM
Iols tetap suka suara baby pian ni. Unik. Ala2 adam levine versi malaysia gituh. Harap heols maintai ...

setuju dgn setiap patah kenyataan uols ni
baru aritu aku borak dgn anak aku
psl suara Nabila Razali yg tak sedap
suara Najwa Latif pun datar tapi soothing
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bantal zikir?bntal boleh keluarkn zikir?ke caner?soalan serius ni{:dot
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bantal kat aliexpress lg macam2 ayat surah segala pilih je nk diapa baca nyanyi sama je dia ni pun amek sana la tu gamaknya pastu juai mahai sbab sogher dia. Pandai Pian buat biznes. At least xlah produk timbang kilo 100% kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bantal tu buleh berzikir ke? Sis tanya jer..tnye serious nie
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
jerukkedondong replied at 2-7-2020 12:04 PM
Wawa ada lagu baru uols...

Eh, sedap lagu baru ni. Buat aiol rasa nak balik ke zaman gedik bbnu 20an.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list