Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
4575
View
60
Reply

"Tak Boleh Tengok Saya Berjaya Sikit" - Siapa Tuduh Ifa Raziah Buang Usus Tu Hati Hitam

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-7-2020 10:01 AM | Show all posts |Read mode
Perubahan pada fizikalnya yang lebih kurus membuat banyak mulut menuduh Ifa Raziah menjalani pembedahan bariatrik atau potong usus.


Ifa yang terkilan dengan tuduhan itu mempersoalkan sikap segelintir orang yang menyimpan hasad terhadap dirinya.




Kredit foto: IG Ifa



Kenapa la hitam sangat hati tu? Saya tak pernah kacau hidup orang lain selama ini. Yang fitnah saya kata saya buang usus tu mungkin ada masalah dengan diri dia sendiri.

Rasanya semua orang tahu sebab saya dah pernah cerita sebelum ni macam mana saya struggle nak kurus.

Saya tak makan nasi, saya jaga pemakanan. Cuma sekarang saya dah mula makan nasik tiga kali seminggu, itu pun sekali satu hari," katanya kepada Gempak.




  



  



Ifa bertambah kecewa apabila ramai menuduhnya menipu dengan mendakwa produk Solid Molid mampu menurunkan berat.

Saya jual produk Solid Molid kerana saya kurus dengan bantuan produk saya sendiri. Jadi, saya kongsi kepada orang lain untuk kebaikan bersama. Salah ke?

Habis tu sebelum-sebelum ni testimoni yang berjaya kurus, turunkan berat badan dengan Solid Molid tu semua potong usus ke? ujarnya.




  



Ifa bagaimanapun menyerahkan kepada Allah apabila ada yang melemparkan fitnah terhadapnya.

Duk mengata, fitnah saya macam-macam, tak boleh tengok saya ni berjaya sikit, merah mata! Sampai nak jatuhkan reputasi produk saya, nak rosakkan bisnes saya," - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-7-2020 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawa dia. Pernah tgk dia in person year 2008 mcm tu kat bangi. Dalam tv nampak.besar tpi on stage nampak slim and mmg lawa dia ni. Berjaga lah kiranya badan dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu forumer mana ntah beli lingerie bbw bolehla try bt gini.. Br nmpk lawa pki lingerie.. Solid and sexy.. Wow!
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama tak mcm dalam news ni produknya?

https://www.channelnewsasia.com/news/singapore/hsa-issues-advisory-against-two-weight-loss-products-carousell-12879642
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 10:53 AM | Show all posts
jadi dia kurus sbb x makan nasi, jaga pemakanan la..bukan sebab consume produk dia.. ok..faham
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada eh org percaya boleh kurus dgn hanya minum produk sheols.. siap claim boleh bakar lemak 10x ganda tanpa bersenam.. jadah apelahhhhhh... so stupid!
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 11:05 AM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 4-7-2020 11:01 AM
Ada eh org percaya boleh kurus dgn hanya minum produk sheols.. siap claim boleh bakar lemak 10x gand ...

Kenn...kalau dah sebulan berhabis beratus-ratus...takkan mau melantak nasi 3 pinggan sehari. Psikologi jugak tu produk2 timbang kilo...lepas tu agen suruh minum air putih banyak2...motif?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurus sebab x makan nasi.. bkn sebab makan produk molid ni pun... haaa.. kantoiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 11:16 AM | Show all posts
Kalau main dengan tua takleh buat apa.
Tetap akan tua.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurus sb tk mkn nasi bukan minum produk ntah apa2..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 11:59 AM | Show all posts
tu sorang lagi bakalan jual produk kurus...retis yang tak jadi kawen tu. tengok skang siap buat coaching lagi
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih acik raziah merempan
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kantoi produk sendiri buak penyebab kurus
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ye pun tak heran.. ifa puk puk ni pun sejenis rajin operate sana sini nak cantik
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik rumah baru sheollss. Penthouse
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
This product kat Spore dah kena banned. Ada bahan tak selamat
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama produk solid molid. Alaaaahai murahan naw nama nye
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 03:36 PM | Show all posts
dekat ig melambak iklan minuman kurus... kopi ada coklat ada...
daripada habis duit beli tu semua baik beli buah tembikai je chuols
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa ngaku je la ipah oiii..malu2 plak..sbgaimana rmai yg komen kat fb kantoikan zulin,man rajalawak pon buat bende yg sama tp semue x mngaku..gigihla dok bgtau mkn kurma la ape la..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Gmbr hijau tu cam gemuk je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list