Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2293
View
42
Reply

[Tempatan] Kluster Sivagangga: Kedah laksanakan TEMCO, 5 buah sekolah ditutup

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2020 11:29 PM | Show all posts |Read mode
Edited by R2D2 at 2-8-2020 11:58 PM

Kluster Sivagangga: Kedah laksanakan TEMCO, 5 buah sekolah ditutup
Abd Hadi Che Awang, Astro Awani | Diterbitkan pada Ogos 02, 2020 20:36 +08

KUBANG PASU: Kerajaan negeri Kedah telah memutuskan untuk melaksanakan 'Targetted Enhancement Movement Control Order' (TEMCO) di 4 mukim yang terjejas susulan penambahan 11 kes aktif COVID-19 bagi kluster Sivasanggara, hari ini.

Antara Mukim yang terlibat adalah Mukim Ah, Mukim Hosba, serta Mukim Binjal di daerah Kubang Pasu dan Kampung Ulu, Padang Sanai di Mukim Padang Terap.
Perlaksanaan TEMCO di Kedah adalah di kawasan yang melibatkan kawasan pergerakan orang ramai pada radius 1 kilometer daripada Restoren Nasi Kandar Salleh, Hosba.

Sementara itu, Majlis Keselamatan Negara (MKN) Kedah telah telah memutuskan untuk mengarahkan lima buah sekolah di dua daerah di negeri itu ditutup selama 28 hari mulai hari ini.

Ia melibatkan 14 hari tempoh kuarantin dan 14 hari tempoh pemerhatian.


Sekolah yang terlibat di daerah Kubang Pasu adalah Sekolah Menegah Kebangsaan (SMK) Hosba, Sekolah Kebangsaan (SK) Hosba, SMK Megat Dewa serta SK Megat Dewa.

Selain itu, satu sekolah iaitu Sekolah Kebangsaan Kubang Palas di daerah Padang Terap turut diarahkan untuk ditutup.

Dalam perkembangan sama, pihak MKN negeri juga turut menetapkan guru yang tinggal di kawasan TEMCO tidak dibenarkan untuk hadir bertugas sama sekali.

Guru yang tinggal di luar kawasan TEMCO turut tidak dibenarkan untuk ke sekolah di kawasan TEMCO.

Sementara itu, kebenaran untuk melalui kawasan TEMCO hanya dibenarkan bagi guru yang tinggal dan mengajar di luar kawasan terbabit selain pihak yang terlibat dalam 'essential services'.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-8-2020 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk tokey hamjad tu



Sebab ang habis susah semua org lain..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2020 11:52 PM | Show all posts
ni semua salah ceknon dan adik dia
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2020 11:52 PM | Show all posts

khas untuk cek non dan adik dia sekali
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2020 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 2-8-2020 11:52 PM
khas untuk cek non dan adik dia sekali

2 ekor tu patut kena penyepak kat tengah belakang.. Baru berakal.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2020 11:54 PM | Show all posts
mesti kari mamat kerala ni sedap sgt sbb ada perisa air tiak dia yg mengalir tap tap masuk ke kuah kari deyyy
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2020 11:54 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-8-2020 11:57 PM | Show all posts
area Kedah, ada kedai mamak memang sedap menu mee goreng ngan pasembor
kedai salleh ni aku tak tau
tak pernah singgah
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 2-8-2020 11:54 PM
mesti kari mamat kerala ni sedap sgt sbb ada perisa air tiak dia yg mengalir tap tap masuk ke kuah k ...

Org napoh x makan mamak ni.. Org luar ja.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Temco in bm nak panggil apa woi..

Pkppb plak ka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2020 12:37 AM | Show all posts
Perintah Kawalan Pergerakan Peningkatan Sasaran ( PKPPS)
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Bla sebut napoh tetiba tringat fikry berahim.. dia org ctu kn
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 3-8-2020 12:31 AM
Temco in bm nak panggil apa woi..

Pkppb plak ka

Bertukar dengan tesco pulak kang
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 3-8-2020 06:48 AM

Jenuh budak sekolah lg 10thn nk hapal sejarah..

Pkp, pkpd, pkpb, pkpp, pkpps
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 3-8-2020 12:38 AM
Bla sebut napoh tetiba tringat fikry berahim.. dia org ctu kn

Ouh.. Sasaran.. Thanks TT
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 3-8-2020 12:48 AM
Ouh.. Sasaran.. Thanks TT

Welkam....
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 2-8-2020 04:47 PM
Jenuh budak sekolah lg 10thn nk hapal sejarah..

Pkp, pkpd, pkpb, pkpp, pkppd

Hahaha ye jgk kan..
Habis huruf guna start dari pkp
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 01:57 AM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 3-8-2020 12:38 AM
Bla sebut napoh tetiba tringat fikry berahim.. dia org ctu kn

Sek yg tutup tu sek fikry
Smk hosba..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 3-8-2020 12:12 AM
Org napoh x makan mamak ni.. Org luar ja.

Pembohong ngat tak mkn.. org surau balik subuh penoh dok melepak kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
mogey replied at 3-8-2020 01:58 AM
Pembohong ngat tak mkn.. org surau balik subuh penoh dok melepak kat situ..

Depa kurang makan kat situ.. Apa yg aku tau situ tempat lepak drebar lori. Dan napoh bukan jauh dari jitra.. Lepak yasmin jitra lagi sedap.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list