Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
748
View
18
Reply

[Dunia] Kucing pertama dikebumikan di angkasa lepas telan belanja RM21,200

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2020 02:18 AM | Show all posts |Read mode
Kucing pertama dikebumikan di angkasa lepas telan belanja RM21,200FMT Reporters -

July 31, 2020 12:00 PM





Pengebumian kucing di angkasa lepas bernama Pikachu menelan kos hingga RM21,200.


Seekor kucing yang diberikan nama panggilan Pikachu, disahkan mati akibat daripada komplikasi dalaman, akan dihantar ke angkasa lepas untuk dikebumikan.

Pemilik, Steve Munt, merancang untuk melakukan sedemikian dan akan menjadi kucing yang pertama kali seumpamanya di dunia.

Ia juga menelan kos sehingga RM21,200 dan kini beliau sedang mengumpulkan dana untuk menghantar kucingnya yang sudah mati itu ke angkasa.

Terdahulu, Celestis Pets, syarikat yang menguruskan haiwan yang mati, sudah menghantar 2 ekor anjing ke angkasa dimana bangkai haiwan ini akan menjadi debu apabila keluar daripada ruang angkasa.



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-8-2020 07:26 AM | Show all posts
Yang tulis berita pun klu kebumi.. di tanam kat dalam tanah.. klu ke angkasa maknanya diangkasa kan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:33 AM | Show all posts
buragazz replied at 3-8-2020 07:26 AM
Yang tulis berita pun klu kebumi.. di tanam kat dalam tanah.. klu ke angkasa maknanya diangkasa kan. ...

di ke bumi kan...

kalau di angkasa jadi
di ke angkasa kan

di keangkasakan...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:11 AM | Show all posts
tulis je la disemadikan...ek elehhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:34 AM | Show all posts
hyie replied at 3-8-2020 09:11 AM
tulis je la disemadikan...ek elehhhhh

BM Fail sis...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
gigih kumpul dana semata nak kucing dia jd yg pertama diangkasakan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:49 AM | Show all posts
hyie replied at 3-8-2020 09:11 AM
tulis je la disemadikan...ek elehhhhh

disemandikan boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 10:27 AM | Show all posts
angan-angan bukan main tapi harapkan orang derma..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 10:38 AM | Show all posts
buragazz replied at 3-8-2020 07:26 AM
Yang tulis berita pun klu kebumi.. di tanam kat dalam tanah.. klu ke angkasa maknanya diangkasa kan. ...

ye betul, ni bukan kebumi, ni ke angkasa kan?

seekor kucing di angkasa kan setelah kucing itu mati di bumi..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols ingat pemiliknya yg tanggung kos. Tanam di bumi sudehhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
ceh...dah takde duit tu kebumi je la.gigih sgt nak ke angkasa duitnye takde
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoiii dh jadi thread lawak la pulak...yg owner dia pon aq ingatkn jutawan rupanya baru nk kumpul dana,tanam jelah kucing ko tu kat bumi ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 01:19 PM | Show all posts
Sebelum ke angkasa di mana dia simpan bangkai kucing tu?  

Gali je lah lubang belakang rumah.  Hari-hari boleh datang melawat.

Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 01:30 PM | Show all posts
Diharap jadi debu la...if terus dengan bangkai..x psl2 dpt kat alien nnti
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah meskin lagi ade hati nk act mcm golongan kayangan special2 bagai. Sedor diri lah, baik derma utk selamatkan binatang2 yg sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 03:12 PM | Show all posts
sebelum ni ada sekor anjing mati kat space...1st dog in space...laika nama dia..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 03:50 PM | Show all posts
Tak mampu kebumi jer ler dibumi tak perlu minta derma sekadar nak dapat nama
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 04:48 PM | Show all posts
nak ke"bumi" da gali lubang ke?ke nak campak kat black hole je?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2020 03:40 PM | Show all posts
salimrock replied at 3-8-2020 10:38 AM
ye betul, ni bukan kebumi, ni ke angkasa kan?

seekor kucing di angkasa kan setelah kucing itu m ...

hahaha..ayat macam kelakar, tapi yang paling logik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list