Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1062
View
27
Reply

[Dunia] Masuk universiti dijadikan sebagai hobi, lelaki 39 tahun miliki 32 ijazah

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-8-2020 02:21 AM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 2-8-2020 10:22 AM

Masuk universiti dijadikan sebagai hobi, lelaki 39 tahun miliki 32 ijazahFMT Reporters -

August 2, 2020 8:00 AM


Kelayakan Welin Kusuma merangkumi 11 ijazah Sarjana Muda, 3 ijazah Sarjana dan 18 sijil profesional.

"Belajar walau hingga ke negara China. Ilmu itu penting untuk kelangsungan hidup. Proses belajar tidak pernah berhenti malah sehingga ke akhir hayat.

Itulah pepatah yang sering kita dengar dalam ucapan atau ceramah sesiapa sahaja dalam memberi semangat kepada semua golongan.

Ia sekaligus membuktikan ilmu itu penting tidak kira walau dalam apa jua keadaan.

Ia termasuklah bagi seorang lelaki dari Indonesia apabila menjadikan masuk ke universiti sebagai satu hobinya.

Malah sehingga kini dia sudah memiliki 32 sijil ijazah sarjana muda meskipun baru berusia 39 tahun.



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-8-2020 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Sapa tanggung dia study, ke mmg ank orka
Selagi xmenyusahkan org lain, buat je la hobi yg baik tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
takleh percaya sgt sijil2 tu semua....
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:12 AM | Show all posts
each degree minimum 3-4 years. ada 32 degrees?? penipu sungguh. takkan amik 15 degree dalam 1 sesi (3-4 years uni) pastu second batch amik lagi 15 degree? choii. ini baru sijil beli.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:24 AM | Show all posts
Edited by MengkuduMasam at 3-8-2020 08:27 AM

11 ijazah Sarjana Muda, 3 ijazah Sarjana dan 18 sijil


dia buat double degree dlm 1 sesi kot...
dlm mase yg sama amik juga sijil2 professional..
persoalannya skang .. dia ni nanti nak kije ape?
lecturer kot...sambil mengajar.. dia blh teruskan hobi buat PhD  byk kali plak...

blh laa pkai title Dr. Dr. Dr. plak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:25 AM | Show all posts
ada satu jenis gila yg susah mau tinggalkan routine dia...hari hari setiap tahun nak buat benda sama....

ini bukan normal tapi GILA
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Haaa... Super efficient betul.... Umur 39 lebih 30 degree dan professional certificate... Tapi jika di indon berapa banyak degree boleh di buat 1 masa?...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
lepas tu mintak kerja. " maaf encik,kami perlukan staf yg pengalman 5 tau "
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemalas kje or xleh kje under org
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
nanti orang lain dah bersara umur 50 lebih kau masih fresh grad lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:10 AM | Show all posts
dia memenuhi keperluan rohani...untuk kepuasan diri juga...acik2 kepam bolehlah ambik contoh yachhh...jangan asik nak berforum sajork
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:33 AM | Show all posts
amboi sapela taja dia study tu.. tak keje2 la dok belajar je
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Jubah konvo look doubtful
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:47 AM | Show all posts
32 degree...  knp tak famous. ini tahap genius ni...

katalah 3 tahun untuk satu degree.. katalah mula belajar umur 21 tahun maka pada umur 39 dia telah ikut satu sesi 3 tahun pengajian sebanyak 39-20/3 =6.33 kali... 32 degree/6.33 kali pengajian = 5.05 degree serentak...

Maka dari umur 21 hingga 23 dia buat 5 jenis degree serentak. Dari umur 24 hingga 26 dia buat lagi 5 jenis degree serentak..begitulah ambik degree berulang2 sampailah umur 39 tahun.. hebat dan terhebat..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni jenis x suka kerja.. habiskan masa sambung study.. cam sedara aku.. ada masaalah kerja je, berenti sambung study.. kerja lagi.. x suka sambung study lagi. Ntah apa distudy.. last2 kerja biasa je
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Cina Indon. Family ada bisness. Kerja pun nanti ngan family. Rata2 Cina sana buat duit.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Jijang lagi power.. Xmasuk uni alih2 dpt dr..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 01:23 PM | Show all posts
Mesti sebab tak nak kerjakan, itu yang belajar je.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 3-8-2020 09:47 AM
32 degree...  knp tak famous. ini tahap genius ni...

katalah 3 tahun untuk satu degree.. katalah ...

Hebat KBAT
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2020 02:50 PM | Show all posts
ninja9 replied at 3-8-2020 09:47 AM
32 degree...  knp tak famous. ini tahap genius ni...

katalah 3 tahun untuk satu degree.. katalah ...

rajinnyer calculate...

u tak masukkan probability transfer credit (mungkin setahun dua dah siap bach. degree) - ada 11 bach. degree
ada professional course seminggu dah siap... biasanya 3-4 months je rasanya - ada 18 sijil
master degree 1-2 tahun je -- ada 3 master degree

ok... sila recalculate....

btw... gigih benar dia dok sambung blaja..

i berangan nak buat exam spm semula pun x buat2 lagi....
sijil terbuka kan...kot2 boleh repair jadi 10A1.


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list