Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6610
View
143
Reply

[Tempatan] Pekerja Maut Tersepit Mesin Kilang

[Copy link]

Author: Xim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-8-2020 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Xim at 9-8-2020 01:08 AM

INNALILLAHIWAINNAILAIHIROJIUN

BAYAN LEPAS: Seorang pekerja kilang maut akibat tersepit pada mesin membuat acuan ketika sedang bekerja di sini awal pagi ini.

Mangsa dikenali sebagai Mohd Zaid Ibrahim, 33 tahun, maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di bahagian kepala dan tangan.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba Dan Penyelamat (JBPM) Pulau Pinang memaklumkan, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 4.08 pagi sebelum anggotanya bergegas ke lokasi kejadian.

"Sampai di lokasi kejadian, didapati terdapat seorang mangsa lelaki berbangsa Melayu telah tersepit pada mesin 'Moulding' semasa bekerja.

"Mangsa telah tersepit pada bahagian tangan dan kepala dan disahkan telah meninggal dunia oleh pasukan perubatan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang turut berada di lokasi kejadian," katanya dalam satu kenyataan.

Anggota bomba mengambil masa hampir dua jam bagi mengeluarkan mangsa tersepit.

Mangsa berjaya dikeluarkan pada jam 6.09 pagi.

Katanya, operasi menyelamat ditamatkan pada 6.32 pagi dan mayat mangsa dihantar ke Hospital Pulau Pinang untuk bedah siasat.

Sumber: http://www.astroawani.com/berita-malaysia/pekerja-kilang-maut-tersepit-mesin-acuan-254366
IMG_20200809_010813.jpg

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-8-2020 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahi wa'inna ilaihi roji'un. Ngeri seh tgk gmbr tu tgh2 mlm ni. Takziah kpd keluarga arwah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 9-8-2020 12:09 AM
Innalillahi wa'inna ilaihi roji'un. Ngeri seh tgk gmbr tu tgh2 mlm ni. Takziah kpd keluarga arwah.

Gmbr depan pn ade....tp x brani nk share....x sanggup plak rase....
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 9-8-2020 12:11 AM
Gmbr depan pn ade....tp x brani nk share....x sanggup plak rase....

Nasib baik mod x share. X sanggup nk tgk gak
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
B.Braun yg atas bukit tu? Atau apa benda circuit yg hillside.. Aku dah lupa kilang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:16 AM | Show all posts
jangan la tuduh orang melayu malas bekerja lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah..kesian nya dah la isteri tgh mengandung...
Bewak zarul ko tgk ni bahbi dia kerja tau..dia bukan house hasben yg kikih duit bini..bunuh bini...
Dia kerja keras sbb tahu isteri tgh preggy...
Semoga isteri dan anak diberi kekuatan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:29 AM | Show all posts
Edited by padris at 8-8-2020 09:31 AM

'Terjawab maksud suami tak dapat menemani saya bersalin'


NURUL Fatin Nabila bersama Allahyarham Zaid. FOTO ihsan pembaca










Zuhainy Zulkiffli
am@hmetro.com.my



"KANDUNGAN saya sudah lebih enam bulan dan kami merancang mahu membeli barangan bayi minggu depan, malah dia sempat pindahkan wang simpanan ke dalam akaun saya.
"Namun, kita hanya merancang dan Tuhan menentukan dia pergi selama-lamanya hari ini," kata Nurul Fatin Nabila Harun, 25, yang kematian suaminya, Zaid Berahim, 33.
Allahyarham Zaid yang juga juruteknik kilang di Jalan Bukit Gedung, Bayan Lepas dilaporkan maut selepas sebahagian badannya tersepit pada mesin pengacuan (moulding) pada 4.08 pagi tadi.

Nurul Fatin Nabila berkata, ketika kejadian, dia yang turut bekerja sebagai operator pengeluaran di kilang itu dimaklumkan oleh rakan mengenai kejadian malang menimpa suaminya.
"Saya tidak mampu berkata-kata semasa melihat keadaan Zaid selain berdoa terutama ketika melihat jarinya sudah tidak bergerak.
"Arwah seorang yang periang namun sejak beberapa hari lalu, dia berubah menjadi kurang bercakap dan hilang selera makan," katanya yang tinggal di Sungai Ara, Bayan Lepas.
Nurul Fatin Nabila berkata, masih terngiang-ngiang ungkapan meminta maaf berulang kali daripada arwah kerana tidak dapat menemaninya yang dijangka bersalin pada November depan.
Katanya, dia tidak meragui kata-kata itu kerana menyangka suaminya akur dengan Prosedur Operasi Standard (SOP) hospital ketika pandemik Covid-19 yang tidak membenarkan suami menemani isteri di dewan bersalin.
"Terjawab sudah maksudnya, namun saya reda dan akan membesarkan anak sulung kami dengan sempurna," katanya yang melangsungkan perkahwinan bersama Zaid pada Disember tahun lalu.
Nurul Fatin Nabila ditemui di tanah perkuburan Islam Masjid Al-Huda, Sungai Ara, ketika selesai pengebumian suaminya selepas solat Zohor.
Dalam kejadian itu, Zaid dipercayai sedang membaiki mesin pengacuan dan kerja mengeluarkan tubuh mangsa mengambil masa selama dua jam.
Mangsa disahkan meninggal dunia ketika kerja menyelamat dilakukan pasukan Jabatan Bomba dan Menyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang sebelum dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) bagi tindakan lanjut.


‎إنَّا ِللهِ وإنَّا إلَيْهِ رَاجِعُوْن
*Innalillahi wainna ilaihi roji'un*
             *Al-fatihah*
‎ بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِِ
‎◄.اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ ۞ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ۞ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ۞ إيَّاكَ نَعْبُدُ وإيَّاكَ نَسْتَعِينُ ۞ اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ ۞ صِرَاطَ الَّذِينَ أنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّيِن
Semoga roh Arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beramal soleh & beriman...  









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah. Kesiannya.
Masaklah safety supervisor dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya. Takziah. Semoga isterinya tabah dan dipermudahkan segala urusan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2020 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 9-8-2020 12:12 AM
Nasib baik mod x share. X sanggup nk tgk gak

Jgn la panggil mod....panggil Xim sudah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirajiun. Semoga Allah swt tempatkan arwah di kalangan org2 yg beriman.
Sedih tgk citer mcm ni. Harap kematian arwah dpt pampasan dr company dan pihak insuran dan perkeso.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 12:59 AM | Show all posts
Innalillahi wainnailaihirojiun.  Salaam takziah.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Alfatihah... kesiannya.. mmg sedih klu kes mcm ni. X boleh bayangkan kesakitan tu. Takziah. Muga Allah permudahkan urusan arwah dan keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah.
Sedihnya wife tengah preggy pulak.
Harap dipermudahkan urusan keluarga arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah utk isteri sekeluarga n semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman... Haku pernah keje bhg injection mould nie, n Ade pekerja technician warga Nepal putus semua jari... Jd kudung tgn sebelah kiri rasa nyer! N Haku keje bhg production injection mmg ari2 tgk mesin, tgk mould, tgk cycletime mc running n bler stop mc Ade problem ke dlm kepala otak Haku mesti pikir mcm2 pasal mc nie, x kira lah mc baru atau lama! Ngeri ooiii...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
tkziah utk keluarga arwah. turut terasa sedih. mnnggal sdang bkerja cri rezki tmbah pula bkal mnimang bby bru. semoga arwah d tmptkn dlm kalangan org2 beriman. al-fatihah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 9-8-2020 12:11 AM
Gmbr depan pn ade....tp x brani nk share....x sanggup plak rase....

Blh x bgi link gambo dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
acikhan replied at 9-8-2020 02:17 AM
Takziah utk isteri sekeluarga n semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman... Haku pernah k ...

maaf btanya sbb xdpt imagine mcm mna bleh blaku kmalangan mcm ni. kira tsalah letak tgn kt tmpt xspatutnya ke mcm mna. ke mesin ttiba ralat ke. sbb mcm kes arwah dgn kepala skli tsepit.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
any42 replied at 9-8-2020 03:09 AM
maaf btanya sbb xdpt imagine mcm mna bleh blaku kmalangan mcm ni. kira tsalah letak tgn kt tmpt xs ...

Kann
Mcmn blh smpi gitu
Tersangkut ke ape

Ni mau kena siasat sop tu blik

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list