Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2036
View
30
Reply

[Gambar] Semoga bermanfaat

[Copy link]

Author: TomyamPuteh    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2020 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Semoga bermanfaat
Screenshot_20201011_111152.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-10-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Terang sangat klu
Kalau tak terasa lagi taktau la.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Acik besa dpt alasan takleh bayaq utang sbb dia nak becerai dulu baru boleh bayaq utang
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini reason dia bagi sangat padu dan makan dalam
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus jgk tu..jgn plak japgi y berhutang tu plak g santau org y dihutang ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 12-10-2020 12:42 AM
Bagus jgk tu..jgn plak japgi y berhutang tu plak g santau org y dihutang ..

pnh kena. nsb baik bkn santau. rmh yg sblmnya aman damai tenang tiba2 jd seram ada gangguan. puncanya i mta si penghutang byr hutang
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
LH76 replied at 12-10-2020 01:41 AM
pnh kena. nsb baik bkn santau. rmh yg sblmnya aman damai tenang tiba2 jd seram ada gangguan. punca ...

Omaigoshhhh..jahat btul y berhutang tuh..dah laa berhutang,liat nak bayar,pstu hantar ilmu sihir plak kt sis...mmg kejam dan jahat..

Pastu mcm mana sis?dpt kutip balik tak duit y dia hutang tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 04:29 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 12-10-2020 02:18 AM
Omaigoshhhh..jahat btul y berhutang tuh..dah laa berhutang,liat nak bayar,pstu hantar ilmu sihir p ...

dpt balik melalui org tengah. harap si penghutang amik balik la jin setan yg dia hantar kat rumah tu klu x kesian penyewa yg sewa lps i pindah
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru nak cakap, jgn berbalik sudah. Penghutang plak yg dpt idea nk santau pemberi hutang. Ape2 pn, kalau dh berhutang tu, pandai2 la bayar balik. Tiap2 bulan bayar sikit2 mcm kat bank tu pn xpe. At least kawan tu tau awak ade effort nk bayar walau susah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 07:37 AM | Show all posts
2 benda aku paling tak suka
beri hutang dan berhutang
ada sekor minah kt sini..aku tak kesah la kalau dia takde duit nk makan
satu hari dia pinjam nk beli makanan kata esok nak bayar
terus hilang dia..tapi bodohnya dia asik terserempak je dgn aku tiapkali dia mengelak dari jumpa
last aku ckp..kau nk lari mana..takyah takutla aku halalkan duit makan kau tu
tkyah buat kalut mcm org utang ribu2..sednri utang sdri takut. bodoh punya pompuan ketot huru hara je lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Daku pernah kena.. dia blh telan duit kutu daku.. apa punya mak kutu la.. geram tak terperi.. lepastu dia main kutu lagi.. daku pny dia da telan lepastu alasan dan btunda2 nak bayar..

hujung2 daku main kutu baru tu.. siap dlm grop daku cakap daku main dia bayar sbb kutu sblm ni dia x bayar.. nak number 1.. taw dia mengalah bile dah semua dlm grop tu ketahuan sikapnya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2020 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Iollss dlu zaman2 study mmg jnis pemurah. Kwn2 suka berhutang tp x pernah byr. Skrg ni iolls jd kedekut. Biarlah org nk ckp apa pon. Bg dkt mak ayah lg berkat
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawak gak tp bila mengenang penghutang2 ni jd menggelegak hati..ada beberapa org hutang dgn I puluh ribu,bila minta dimaki hamun Kita. Bukan nak minta lump sum pon mcm Kita xde hati perut.tp bila makan tahun n not showing any effort apa patut Kita buat?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
LH76 replied at 12-10-2020 04:29 AM
dpt balik melalui org tengah. harap si penghutang amik balik la jin setan yg dia hantar kat rumah  ...

Hrp sis sentiasa selamat dan dilindungi drpd kejahatan org tu..dia y berhutang,dia plak nk marah2 buat jahat bagai kt sis..apo punya manusia laa gitu.. haihhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 12-10-2020 11:46 AM
Hrp sis sentiasa selamat dan dilindungi drpd kejahatan org tu..dia y berhutang,dia plak nk marah2  ...

Alhamdulillah Allah lindung. cuma kena kacau ja bkn disantau huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
LH76 replied at 12-10-2020 12:03 PM
Alhamdulillah Allah lindung. cuma kena kacau ja bkn disantau huhuhuhu

Xkesah laa sis...jahat jgk laa org tu buat sis gtu. Dah berhutang tu,ptt byr laa balik..xfaham ai taw..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 12:38 PM | Show all posts
hahahah.....adoiiii
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ckp mcm tu br nk byr. Pdn muka
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha..sangat lah deep.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 01:48 PM | Show all posts
rospinki replied at 12-10-2020 07:37 AM
2 benda aku paling tak suka
beri hutang dan berhutang
ada sekor minah kt sini..aku tak kesah la ka ...

euww x malu ke dah makan duit org lepas tu xnk bayar...xfaham aku dgn org mcm ni

sib bek kekawan yg hutang aku semua bayar balik...

aku pon x suka berhutang dgn kawan2...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list