Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
724
View
9
Reply

Macam mana nak buang perasaan ni?

[Copy link]

Author: J4I    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua! Salam sejahtera.
Saya adalah bekerja di suatu pejabat yang kecil yang tak sampai 10 orang. Baru-baru ni, adalah office kami ni terima masuk satu orang baru yang lain jantinanya dengan saya (intern rasanya) dapat meja diantara satu kolik (sejantina dengan saya) ni dan saya.

Isunya disini, saya rasa tak selesa sangat bila kolik ni dok bersembang bagai dengan orang baru tu. Kalau nak minta tukar tempat, confirm boss tak bagi. Plus, saya dah selesa sangat dengan meja ni. Disebabkan rasa tak selesa ni, saya jadi kurang fokus dengan kerja saya.

Jadi macam mana saya nak buat ya?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-10-2020 02:07 AM | Show all posts
apasal pulak ko tak selesa? ko malu ngan kolig berlainan jantina tu ke?
patut ko jadi macam kolig lagi satu tu yang rajin bersembang ngan orang baru tu.. baru la selesa
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 02:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Depa bersembang keja tak jalan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 06:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak sbb:
- dorg ganggu keje ko sbb bising? Unless ko join sekali tp ko jenis buat keje diam2
- ko jeles kot sbb selama ni ko & kolik tu je but now ada org ketiga. Bukan jeles mcm cinta tiga segi tp rasa mcm being left out?
Whatever the reason TT u have to eat the frog. Kadang something happen in life and kita terpaksa buat decision. Kalau nothing else work, then kena hadap jela. Thats life.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Jeles sebab ko pun nak cuba rapat dengan budak baru,tapi belum berjaya?atau ko rasa dipinggirkan sebab kehadiran orang ke tiga.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 08:50 AM | Show all posts
aku paham perasaan tu sbb pernah mengalami

ibarat mcm bertahun2 kita keje dlm suasana aman
esoknya pulak start buat construction kat tepi opis dgn bunyi drill ketang ketung setiap masa
mmg bole buat kita annoying dan stress

caranya ko slow talk dgn supervisor ko suruh dia ingatkan semua supaya jangan berborak time keje
sbb boleh mengganggu fokus org lain
kalo borak yg berkaitan kerja je xpon pegi borak kat pantry
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 11:01 AM | Show all posts
mesti kau rasa semak kan? sepatutnya colleague ko tu profesional jgn frenli dgn dak intern..ni dia pun beramas mesra ganggu rakan sekeja lain.

ke ko minat kt dia..takyah lah berangan, baik kau buat hal sdri dan cakap terus terang kt diorg.  nk sembang pegi tmpt lain.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tukar tempat dgn ofismate u or budak intern tu.. tukar temp.. budak intern blah, u tukar balik..
I xsuke gak kat tgh2 camtu, kalau xleh tukar tempat or xde cubicle, iols letak la pokok kecik ke cermin ke mcm penghalang in between..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 11:48 AM | Show all posts
time dorang sembang tu uols pun start la taip kibod kuat kuat ketung ketang ketung ketang
biar dorang tersentak sikit ini pejabat tempat berkerja bukan kedai kopi. tu pon kalau common sense dorang tinggi la. kalau tak jalan juga, uols start lah berjalan dalam opis tu ke sana ke sini mencari dokumen, biar dorang perasan yang sebenarnya orang opis bizi , banyak kerja.

kalau tak jalan gak, uols join la dia sembang. sembang je kuat2 biar supervisor dengar dan sound uols  semua waktu kerja takleh sembang2

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 12:34 PM | Show all posts
WFH je bro.. musim covid ni sound ja boss tu dok suruh datang ofis bagai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list