Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
25988
View
254
Reply

The House dikecam, tak sensitive ?

[Copy link]

Author: chanthik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-10-2020 06:51 PM | Show all posts |Read mode
Sekarang sedang hangat dan tular di media sosial akan respon orang ramai tentang siri terbaru The House,rancangan yang sedaya upaya menunjukkan kesukaran hidup tanpa wifi dan penyaman udara di zaman orang nak dapat air pun susah belaka

Diperhatikan respons di Twitter, teramat negatif di mana ramai orang menyelar rancangan ini sebagai "irrelevant" dan "out of touch with reality "











Komen chuols ?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-10-2020 06:59 PM | Show all posts
actually i mcm excited jugak nak tgk The House Princess E mlm nih.
tapi betul jugak lah komen2 tu, masa tidak sesuai.
ramai org tgh struggle skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
nellyberry replied at 21-10-2020 06:59 PM
actually i mcm excited jugak nak tgk The House Princess E mlm nih.
tapi betul jugak lah komen2 tu,  ...

Dia masih bersuami ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:04 PM | Show all posts

dah cerai. skrg tgh kes kat mahkamah syariah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la, akak pun tak hadap reality shows (real reality ke pun?) gini sebab akak kampungan ja malas layan show fake gini. Tapi akak tau kat porom ni ramai dig rancangan sebegini, apa lagi di luar sana. To each their own.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku layan GV7 je. Tu pon sbb nk tgk kak Ani. Kak Ani out, aku stop
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
bila 'hidup biasa' dijadikan hiburan oleh orang2 kaya...

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Just nk tanya si ezurin ni mmg dh dilahirkan dlm dulang emas ke? Ke dia ni sbnrnya rakyat marhaen je dulu lps kahwin royalty baru rasa kaya?? Klu TMj and royal family ke barulh best nk tgk mmg yg xpernah rasa susah.klu dr rakyat biasa ke sosialit lps tu nk acah2 mcm xpernah ssh meluat lah nk tgk..baik layan didi n friend lg best
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fadz84 at 21-10-2020 07:42 PM
dejure replied at 21-10-2020 07:38 PM
Just nk tanya si ezurin ni mmg dh dilahirkan dlm dulang emas ke? Ke dia ni sbnrnya rakyat marhaen je ...


Dia buat modeling dulu.. umur 16 tahun dh jadi model.. tahun awal 90an la kot.. tp x sure la mmg anak orka ke atau kelas pertengahan je..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh lama ka cerai? Lama xfollow cita dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
dejure replied at 21-10-2020 07:38 PM
Just nk tanya si ezurin ni mmg dh dilahirkan dlm dulang emas ke? Ke dia ni sbnrnya rakyat marhaen je ...


Ezurin ni asal family biasa2 aje
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 08:15 PM | Show all posts
atas dasar kepochi..aku  akn tgk jugaklaa.giler  tak tgk nak kata insensitive aku tak menolaknya.kalau aku tgk ia takkan bagi kesan apa2 x pd aku..tapi x bermaksud ia tak bagi kesan pada org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun iollss nak tgok the house ni tapi betul gak asterok x sensetif psal isU rmai jobless sjak cobid ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sungguh pun aku suka Datin E.. Aku x tgk sbb x ada astro.. Layan netflix jork.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
ala biarlah. kalau tak suka jangan tengok. iols pun struggle, dah berbulan takdok kije, tapi best je nak tinguk cite gini, macam nak escape dari reality yang kijam, gituhhhhhh.

sekarang semua tak bulih, pakat hati tisuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
berapa juta Datin kopEk lanyut ni bayar astro utk muncul dlm program ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ehhh datin lagi ke sheoslzahh ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Xleh ke anggap hiburan dlm.tv..jgn kaitkan ngn realiti??..huuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kehidupan org miskin hanyalah hiburan buat golongan so-sial-elite..

Tak nak buat program org miskin dok rumah org kaya setahun ka?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 09:27 PM | Show all posts
Iols cadang TV malaysia buat macam BBC ada trigger warning di awal rancangan, senang sikit nak berlepas tangan kalau banyak sangat komen ngok ngek ngok ngek.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list