Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4279
View
83
Reply

[Politik] Netizen kata Nurul Izzah selayak Jacinda Ardern jadi PM.Eh?Apa kata papa Anwar

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-10-2020 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
NAMA Ahli Parlimen Permatang Pauh Nurul Izzah Anwar disebut-sebut sebagai layak menjadi Perdana Menteri setanding Perdana Menteri New Zealand, Jacinda Ardern.

Nama Nurul Izzah menjadi trending di Twitter selepas kemenangan besar Parti Buruh pimpinan Jacinda Ardern dalam pilihan raya  New Zealand  pada Sabtu

Di Twitter, netizen mula membanding-bandingkan pemimpin wanita tempatan yang layak untuk disamakan dengan pencapaian cemerlang Jacinda Ardern sebagai Pedana Menteri dan sebagai pemimpin parti politik.

Kalau kita akan ada PM seperti Jacinda Ardern di Malaysia, siapa calon paling berpotensi? tanya Lucius Maximus.

Dalam undiannya, selain nama Nurul Izzah beliau turut meletakkan nama Ahli Parlimen Bakri Yeo Bee Yin, Ahli Parlimen Segambut Hannah Yeoh dan Ahli Parlimen Masjid Tanah Mas Ermieyati Samsuddin.

Dan Nama Nurul Izzah mengungguli pilihan kalangan pengguna Twitter dengan 54.7 peratus memilih beliau dan diikuti Yeo Bee Yin yang mendapat 32 peratus undi.

Nurul Izzah Anwar  for Malaysia Prime Minister. She is strong, independent, beautiful and clever. It is about time, younger generation and women to lead the country. It is an effective formula around the globe. NZ, Denmark, Australia, Finland, Iceland! komen Amanda Obdam.

Nurul izzah for sure. Wanita UMNO, Wanita Pas, Wanita Bersatu ada ke calon. Tengah mencari, kata Faiz Ahmad.

YB Nurul Izzah no doubt, komen Zharif Zubaidi.

Nurul Izzah tengok je sejuk hati, ye dok, kata Ellina Amin.

Di Malaysia ada Nurul Izzah. Tapi dinosaur Malaysia tak mati mati, komen Carmen Kay. A.

Imagine one day when Yb nurul izzah lead our country like Jacinda did in New Zealand, kata AnnotherWan.

Bagaimanapun tiada siapa dalam kalangan netizen yang memberi butiran mengenai pencapaian yang dibuat oleh Nurul Izzah baik dalam kepimpinan politik mahupun masyarakat untuk dibandingkan dengan pencapaian cemerlang Ardern.

Parti Buruh yang diwakili Ardern memperoleh 49.2 peratus dan diramal akan menguasai kira-kira 64 kerusi di Parlimen yang mempunyai 120 anggota.

Tidak ada pemimpin yang mencapai majoriti mutlak sejak New Zealand mengadaptasi sistem undian proporsional pada 1996, yang membawa kepada penggantian kerajaan pelbagai parti.

Walaupun jumlahnya belum dimuktamadkan, jumlah undi yang diperoleh sudah cukup bagi pemimpin pembangkang, Judith Collins untuk mengaku kalah selepas menghubungi Ardern.

Jacinda Ardern dilihat cemerlang selepas berjaya membuktikan kepimpinannya melawan Covid-19 untuk memperoleh majoriti besar.-SM

https://suaramerdeka.com.my/nurul-izzah-selayak-jacinda-ardern-jadi-pm/?utm_source=vuukle&utm_medium=talk_of_town
IMG_20201022_025941.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-10-2020 06:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Menguap skala besar
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 06:32 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 22-10-2020 06:33 AM

ada pihak yg dok juangkan kelerelevanan tokoh2 tertentu dlaam PKR kah sejak dua menjak ni? nape yeee? start dari bapa dok bakal2 PM ...buat kecoh then played up drama  then...satu lagi

muak lah, dok angkat si xy and z sejak dua menjakd i media sosial  

org dok fokus Covid 19
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Baik calonkan veveonah je
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Bro Azalina

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde tokohh..yby nk jd pm, semua org dimakinya bodoh dlm mesy ckp mandarin dgn comp leluhur dia.lingkup msia ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
syaz_lina replied at 22-10-2020 06:57 AM
Takde tokohh..yby nk jd pm, semua org dimakinya bodoh dlm mesy ckp mandarin dgn comp leluhur dia.lin ...

jgn bagi undi kat yb non bumi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:07 AM | Show all posts
meow_tompok replied at 22-10-2020 07:24 AM
jgn bagi undi kat yb non bumi.

Mana boleh cmtu, lobai pon melobi suruh undi tuan guru wee jeck seng sbb akan beri umrah percuma. Takdir!
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bullshit. Jauh panggang dari api. Yang non muslim ni lagi berkarisma dan tegas dari anak semburit.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 22-10-2020 08:07 AM
Mana boleh cmtu, lobai pon melobi suruh undi tuan guru wee jeck seng sbb akan beri umrah percuma.  ...

wee jeck seng atau wee ga sheng?

heeeee
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Puhlis laaa... Dua2 xlayak..
Perasannya deyolsss... Ewww..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
PM tepi? Ye.. Mmg sgt2 layak
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:32 AM | Show all posts
baik calon rosmah mansor je.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:33 AM | Show all posts
card_reader replied at 22-10-2020 08:32 AM
baik calon rosmah mansor je.....

papa dia kempunan, dpt anak jd pm pun berbaloi jugak "perjuangan"
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Rosmah mansor
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 22-10-2020 08:07 AM
Mana boleh cmtu, lobai pon melobi suruh undi tuan guru wee jeck seng sbb akan beri umrah percuma.  ...

sbb dia lobai kena ikut ckp dia ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama ja perangai mcm papa haramjadah ni.. DNA anwar Ibrahim sekor2 bakal merosakkan negara
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
rosmah mansor..
dgr nama jek pun dah gerun kot..
camne laa kot persidangan kat parlimen..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
syaz_lina replied at 22-10-2020 06:57 AM
Takde tokohh..yby nk jd pm, semua org dimakinya bodoh dlm mesy ckp mandarin dgn comp leluhur dia.lin ...

Yby kuat meroyan dlm meeting ek. Iols ingt dia ok
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Not now lah.
Kemudian hari kita tak tau.

Korang ingat ni anugerah bintang popular ka?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list