Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5916
View
129
Reply

Edisi nak ketawa ke nak kesian.Wanita ini stress anak masukkan udang RM80 dlm mesin basuh

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-10-2020 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Menjaga anak-anak yang sedang aktif diakui bukanlah perkara yang mudah. Kesabaran dari segi emosi dan mental sangat penting dalam mendidik anak yang bermacam-macam ragam ini.

Seperti perkongsian seorang individu di laman facebook Anak Sepahkan Apa Hari Ini?,
ketika membasuh pakaian dia menyedari baju berbau busuk. Dia berkali-kali menambah sabun dan pewangi pakaian namun hasilnya tetap sama.

3 kali Omi bubuh sabun basuh kain. 3 kali Omi bubuh pewangi tapi kain baju tetap busuk. Last-last bila angkat semua baju rupa-rupanya ada udang galah berenang-renang dalam mesin basuh.

Ada yang tanya kenapa udang tu tak hancur lunyai. Tah la sis saya pun tak pasti mungkin sebab udang baru mengail sama kot udang galah kulitnya keras sama. Suami beli RM80 dari kawan dia pi mengail udang fresh. Saya memang menangis 1/2 jam dalam bilik air. Siapa yang pernah alami ja yang akan rasa. Udang tak boleh makan, kain baju busuk, mesin basuh busuk pastu banyak pulak kulit-kulit dan kaki-kaki udang sangkut dalam tu.

Menurut ibu ini, dia menyedari baju-baju dibasuh bersama udang-udang mentah setelah mengangkat pakaian untuk diperiksa. Tidak hairanlah walaupun sudah berkali-kali basuh, pakaian tetap busuk!

Kredit: Anak Sepahkan Apa Hari Ini?,
IMG_20201023_005526.jpg
IMG_20201023_005438.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-10-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh mudah terhibur.
Apa yg mak2 ni ajar kat anak2 sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduuuuh. Bertabahlah jika anak2 hyper.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
teruknya anak ko cik kak
mcm anak setan
patutnya ko bantai je anak tu
dh besar sok jd vandalism
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 02:15 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 22-10-2020 05:14 PM
Oh mudah terhibur.
Apa yg mak2 ni ajar kat anak2 sebenarnya?

my sis dulu pernah culik anak kucing bawak masuk dalam beg pergi ke tadika.
sekarang dia dah kahwin ada anak ..seronok membahan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Cam tak logik je.. Takkan la masa 2nd nak pusing tu takde nampak udang waima sekor pun? Hasanah much
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 03:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingtkan 2-3 ekor je udang tu..punya byk udang tu takkan masa angkat baju utk cium bau sbyk 3kali tu tak nmpk sekor pun udang di celahan baju. Naseb ko la kak dpt anak perangai mcm tu. Tak rasa nk gelak pun. Nk kesian pun takde rasa. Mcm mana ko didik anak smpi nakal mcm tu (unless kalau anak mmg diagnosed adhd or autism baru aku kesian)
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 04:01 AM | Show all posts
tak faham, anak dia letak 3 kali udang ke apa.
sebab kalau basuh, bukan udang undang tu akan terlekat antara
bebaju tu, bukan tinggal kekal kat bawah?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 04:51 AM From the mobile phone | Show all posts
mizzmimi replied at 23-10-2020 02:58 AM
Cam tak logik je.. Takkan la masa 2nd nak pusing tu takde nampak udang waima sekor pun? Hasanah much


Satu lgi..waktu nk isi pkian tu..bukn kena isi air dulu? Sbb aku guna mesin separuh manual aku gituu arr..isi air pahtu isi sabun baru pakaian..dh kena sabun x mti ke udang tu...?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 05:00 AM | Show all posts
DYMMDS (Duli Yang Maha Mereng Dan Sundal) Puanku Che Puan Tun Tunku Panggeran Gusti Ratu Kanjeng Sang Datin DR phd DR gigi DR pakar Professor Duda Berhias yang baru sahaja menyambut hari kesundalannya telah mengisytiharkan berita adalah hassanal bolkiah....

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 05:12 AM From the mobile phone | Show all posts
mahalnya udang tu rm80
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 05:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 23-10-2020 04:51 AM
Satu lgi..waktu nk isi pkian tu..bukn kena isi air dulu? Sbb aku guna mesin separuh manual aku g ...

Macam mesin auto je kak hasanah ni guna. Kalau tak bukak mana nak tau bau busuk kan.. Udang banyak segitu takkan tak nampak terselit sekor dua.

Propa jah hadap viral.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 05:56 AM From the mobile phone | Show all posts
hassanah ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
aku cuma nak komen, x logik sgt 3 kali basuh baju tu, xkan sekor udang pun x nampak masa angkat baju2 tu... ni x logik, sebab udang tu byk gileee.. ke dia buat keje dlm gelap, so x nampak apa, cuma boleh bau je baju tu busuk.. tgk gambar dlm mesin basuh agak gelap la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosmahisham at 23-10-2020 06:40 AM

Tu npk udg biasa je bkn udg galah pon..udg tak berapa mhl bkn udg kertas pon..celah mana 80rm nye.propa je nih..udg tu selalu di jual dlm pinggan lelong kat pasar2 mlm je..kaki udg ni hitam2 sikit

aku sejenis bkn mkn udg bela dan selalu ade stok udg kertas kat rmh setiap minggu.smlm g pasar dpt beli udg kertas saiz L yg selalu rege 40-55 sekilo smlm.mur2 paso sbb sepi,dpt 34rm sekilo.nyesal tak sdh sampai rmh sbb tak beli 2/3 kilo.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm x logik rasanya... kalau udang tu dah ada kt dlm mesin tu..mesti masa  nak masukkan baju,dah berbau ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
1st time logik la tak perasan. Sape je nak mengadap depan mesin tu masa tgh basuh. Kalau jenis mesin basuh yang bukak atas lagi la..

Tapi 2nd time memang hasanah la.. takkan sekor udang pun tak melekat masa kirai2 lerai baju nak keluarkan?

Ataupun dia bukak je pastu ada bau hanyir terus add lagi sabun dia tak keluarkan baju pun  nak check?  
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan sekor rupanya bereekor2, nih kalau iols abis anak menyuruk lari bawah meja.
Sekali jerit je ketakutan terus masing2, awal2 ngaku memang mak yg garang bukan ngan anak sendiri je anak orang pun sama huhu.
Selamba je penah jerit marah kuat2 anak-anak buah yg suka sentuh bag or barang iols. Sampai sudah depa tak berani dah nak sentuh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 try hard sgt mak2 kat group tu nak tunjuk anak sapa paling kreatip menyepah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2020 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat ank ak dulu.. Ak suh letak kasut bawah peti ais sbb hujan... Time ak nk minum buka peti ais terkejut tgk kasut kaler hitam dlm peti ais sebelah botol air ak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list