Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10932
View
166
Reply

"Kau Ingat Orang Tayang Tu Betul Bahagia, Betul Kaya?"-Janna Nick

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-10-2020 10:18 AM | Show all posts |Read mode
Janna Nick menganggap media sosial memberi impak negatif kepada kehidupan seseorang.


Janna kata seseorang itu akan mula buat perbandingan sebab terlalu memerhatikan perkongisan orang lain.


"Media sosial ini yang toksik sebenarnya, scroll IG tengok kehidupan orang lepas tu insecure sendiri."

  



Menurut pelakon tersebut, inilah punca seseorang itu mula tidak bersyukur.


Rata-rata netizen bersetuju dengan apa yang dikatakan Janna.


Foto: IG


Malah rakan artis termasyk Eyka Farhana, Idzham Ismail, Ramona Zam Zam juga menyokong.


Tambah Janna, tak ada seorang pun nak kongsi kisah duka kepada umum.


  



  



"Kau ingat semua yang orang tayang tu, betul-betul berjaya? Betul-betul bahagia? Betul-betul kaya?"


Apa pendapat anda? -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-10-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
tapi kau betul-betul muka basic..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp hang mmg btul2 kaya pon kan janna?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah yg tu korang pilih.. Cuba belajar utk happy ja sgn apa yg org lain ada.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila bermadah, 60k je likes. Bila berposing kat resort 180k likes. Kalau jenis hadap likes, mmg la akan terkesan.

Janna ni muks la. Muka pun mmg basic.
Betul ke dia orka?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
I rasa Janna ni lawa.
Sekian.

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Apakah kriteria muka basic?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Kategori basic jugak ke janna ni? Kalau MF tu, ye basic.. {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
maksudnya janna tak bahagia dgn dini?!!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dia up video romantik sweet peluk pegang begesel dgn dini tu mksdnya? tak bahagia la ya?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu,y korg duk tayang dah kenapa?dah taw rakyat mesia,terutama bbnussss ngn macik2 onions ni spesis y mudah terpengaruh,duk tayang2 lg lavish lifestyle,duk ootd,travel sana sini..ckp x serupa bikin..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 29-10-2020 10:33 AM
Dah yg tu korang pilih.. Cuba belajar utk happy ja sgn apa yg org lain ada.

Betul tu.. Tp Easier said than done Sarah. Umur mcm kita adult ni sbb dah biasa takde social media. Kita OK. Social media exist bila kita dah matang. Tp for budak2 muda I risau. Dari umur muda they start comparing themselves with others. Asking other people to validate themselves, rasa down bila post ig tak byk like etc. Susah nak ckp. Mmg diaorg happy utk org tu, at the same time they desired to be in the same level.

Dgn trend 'shifting reality' lg sekarang ni utk escape reality to go the their desired reality . Makin byk la mental health issue lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
RooneyMara replied at 29-10-2020 10:56 AM
Betul tu.. Tp Easier said than done Sarah. Umur mcm kita adult ni sbb dah biasa takde social media ...

Betul.. Sbb tu la iols layan ig makan2..masak2.. Jual barang dan sudah semestinya ig haiwan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 29-10-2020 10:35 AM
Bila bermadah, 60k je likes. Bila berposing kat resort 180k likes. Kalau jenis hadap likes, mmg la a ...

Yg byk likes tu sbb geram kot tgk pungkok dia lol
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
aderaderker replied at 29-10-2020 10:37 AM
I rasa Janna ni lawa.
Sekian.

Yep, aku pun rasa dia lawa...aku paling suka tgk dia sbb mcm manis manja, senyuman dia pun manis..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
apa maksud muka basic yg porumer kat atas ni cakap, contoh muka extra macam mana? extra panjang hidung macam pinocio ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis & caption panjang2 dekat socmed berpisah teda. Nak pulak kategori basic
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
imanjannah replied at 29-10-2020 11:07 AM
apa maksud muka basic yg porumer kat atas ni cakap, contoh muka extra macam mana? extra panjang hidu ...

Muka lawa bg iols, mcm pajura tu lawa, cikpah tu lawa.. tapi tak tau la kalau tanggal mekap sumer rupa basic juga. Bg iols muka basic ialah muka nampak manis je.
Kalau rupa omputih, mcm nicole kidman masa nama dia tgh naik tu lawa. Elizabeth taylor masa muda2 pun lawa.
Camtu la.. taste org lain2. One man's meat is another man's poison.. giteww..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 29-10-2020 11:04 AM
Yep, aku pun rasa dia lawa...aku paling suka tgk dia sbb mcm manis manja, senyuman dia pun manis..

Ye saya pon sama janna ni cantik compared to mira piljah
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 29-10-2020 11:03 AM
Yg byk likes tu sbb geram kot tgk pungkok dia lol

Tak sangka ramai jenis suka tgk bonts org...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list