Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2660
View
81
Reply

Ditunjal bos

[Copy link]

Author: leetaemin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-11-2020 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kalau korunk kne tunjal dgn bos depan rakan sekerja lain..apa yang korunk akan buat..
Aku dah buat aduan untuk siasatan dalaman..tapi x jalan sbab bos tu ade link dgn org atasan
Cara mana yang efektif untuk mendapatkan keadilan ni...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-11-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
report HR, report boss lagi besar dan report boss team lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2020 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 18-11-2020 12:27 AM
report HR, report boss lagi besar dan report boss team lain

Hr tu aku tak buat report lg...bos lg besa aku dh report tp kroni2 die jugak...pengarah pon aku dah smpai tp hantar surat aduan jer..tp takde feedback..sedih nak mati..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Report polis xleh ke?sbb kalau kroni,xdenye dorg nak kesah..silap2 sis y kena pecat ngn dorg..kalau HR tu jenis buat keje ok laa .kalau hampeh,dia akan bt derkkk je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2020 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 18-11-2020 01:31 AM
Report polis xleh ke?sbb kalau kroni,xdenye dorg nak kesah..silap2 sis y kena pecat ngn dorg..kalau  ...

Report polis dah buat dah...mcm biase la polis kalo takde kecederaan fizikal mmg di suh further ke saman malu mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 03:06 AM | Show all posts
Santau aje, biadab ya amat tunjal tunjal orang suka hati..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Bos perempuan ke lelaki?. TT perempuan ke?....resign jela dari bos mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 18-11-2020 05:51 AM
Bos perempuan ke lelaki?. TT perempuan ke?....resign jela dari bos mcm tu...

Elok idea tuhhh.ada can keluarkan epf cahaya diaidilfitri 10k.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 07:29 AM | Show all posts
Komplen pd tuhan yg esa

Insyaallah nnti ada sinar jln keluar nya
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 07:33 AM | Show all posts
cuba report jua pada jabatan tenaga kerja. mana tau, ada akta yang berkaitan.

http://jtksm.mohr.gov.my/en/sumb ... wam/685-aduan-buruh
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Cari jln tukar dept lain.. skrg susah dpt kerja..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka suki je tunjal kepala orang
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 08:10 AM | Show all posts
pegi jumpa bos personally dalam bilik dia dan cakap apa yg kau tak puashati. nassihat kan dia yg [perbuatan dia itu adalah salah disisi undang2 buruh akta 204, seskyen 12/3 jalan lima, pj. wahtever it is..cakap kt bos dia sebagia bos harus bersikap professional dan memahami pekerja, kalau dia tak suka nasiht dan ajar. sekli lagi bos buat mcmni saya akan lapor pada polis. jika dia nk buang dia perlu bayar sekian sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
leetaemin replied at 18-11-2020 01:10 AM
Hr tu aku tak buat report lg...bos lg besa aku dh report tp kroni2 die jugak...pengarah pon aku da ...

Submit Grievance complaint tru HR..

"
An employee grievance is a concern, problem, or complaint that an employee has about their work, the workplace, or someone they work withthis includes management. Something has made them feel dissatisfied, and they believe it is unfair and/or unjust on them."
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 08:31 AM | Show all posts
bunuh je. tapi pastikan jgn ada bangunan sarang burung walit kat simpang jalan (ada cctv).
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 09:04 AM | Show all posts
ko sabar dulu
dia benda klu dah buat sekali dia nak buat lagi
tggu next opportunity be sharp
bila rasa dia mcm nk tunjal je siap sedia utk tepis
mesti dia tergamam
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
leetaemin replied at 18-11-2020 02:12 AM
Report polis dah buat dah...mcm biase la polis kalo takde kecederaan fizikal mmg di suh further ke ...

Haihhhhh laaa..tp tulaa kan,xde bukti kukuh kot..hmm...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt buat apa sampai kena tunjal kepala?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:13 AM | Show all posts
let it go. tak semua benda kena balas dendam di dunia ni. inilah proses kehidupan, ada masa u dipuji ada masa u dicari. its normal. kalau semua nak balas dendam, huru hara dunia ni.


kalau yakin leh dpt kerja lain. u quit je.

doa. doa tu senjata terkuat org islam kan. kalau tak dpt balasan ke dia, nanti dpt balasan ke anak2 cucu2 dia. hidup ni kan mcm roda

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 10:16 AM | Show all posts
aku mmg tak boleh  terima fizikal contact camni..
dgn murid pun tk pernah buat.

apa lagi kita org dewasa?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list