Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5878
View
82
Reply

[Tempatan] RIP barang 11.11″ – Lori Kurier Terbakar Di Cheras, Semua Parcel Hangus Dijilat Api

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-11-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Haritu masa korang shopping promosi 11.11 tu ada tak barang korang yang tak sampai lagi? Kalau ada, mungkin barang korang dah hangus terbakar…

Semalam, satu lori kurier telah terbakar hingga menyebabkan keseluruhan kargo dan barang-barang dekat dalam lori tersebut hangus dijilat api.

Seorang wanita, Kitty Goh yang menyaksikan kejadian tersebut yang berlaku lebih kurang jam 2.45pm semalam mengatakan yang lori kurier tersebut tiba-tiba terbakar berhampiran bangunan Parti Gerakan Rakyat Malaysia (PGRM) di Cheras.

Kitty juga turut kongsikan beberapa gambar insiden tersebut di Facebook yang menunjukkan badan lori ini terbakar dan barang-barang dekat dalam lori itu juga nampak seperti tak ada yang selamat.

Manakala pekerja yang membawa lori tersebut dapat dilihat membuat panggilan sementara pihak bomba membantu memadamkan api.

Kata Kitty lagi, insiden ini berlaku di bahagian memunggah barang sebelah apartment, jadi tak ramai orang yang perasan kejadian ini. Bagaimanapun, punca kebakaran tersebut masih belum diketahui.

Sumber:Kitty Goh fb
IMG_20201118_165145.jpg
IMG_20201118_165205.jpg
IMG_20201118_165234.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-11-2020 05:11 PM | Show all posts
covered by insurance so shoppee boleh minta seller hantarkan balik...  cuma amek masa la...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:13 PM | Show all posts
courier apa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:16 PM | Show all posts
salam takziah.. kitty jugak ehh nama sheols..

ada yg order mercon gamaknya untuk xmas
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kat runner.. Mesti kena
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannyaaa. Harap2 dijauhkan la daripada perkara mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti ada yang order barang explosive
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:30 PM | Show all posts
patut arr ipong 12 i pesan 2 bijik (nak buat selipar pakai dlm rumah) tak sapai2.



Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:31 PM | Show all posts
Perfume camne eh? Boleh pos ke? Sebab macam flammable items jugak tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:32 PM | Show all posts
bangcak replied at 18-11-2020 05:30 PM
patut arr ipong 12 i pesan 2 bijik (nak buat selipar pakai dlm rumah) tak sapai2.

Selipar mmg mudah tbakar..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dh dpt parcel dah
Tapi maybe pasni bas skolah ke bas ekspress ke boleh try bwk parcel mcm ni gakk
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
hashashes replied at 18-11-2020 05:31 PM
Perfume camne eh? Boleh pos ke? Sebab macam flammable items jugak tu

Pernah order kat zalora perfume oil yg the body shop tu syukurla sampai elok je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:39 PM | Show all posts
baru tau PGRM tu Parti Gerakan Rakyat Malaysia.. selama ni tau Menara PGRM tu ja..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap bukan parcel iols huhu, hat order 11.11 rata2 dah sampai dah.
Yg oversea pun dah sampai yg order sebelum 11.11 je belum sampai hat order bulan 10 taktau la bila nak sampai dah nak sebulan dah ni.
Brg dah lama ada kt malaysia cuma taktaula bila kurier nak hantar ke rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeh riso iols nie
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:44 PM | Show all posts
hashashes replied at 18-11-2020 05:31 PM
Perfume camne eh? Boleh pos ke? Sebab macam flammable items jugak tu

Perfume boleh , iols baru je dpt ni ha sat tadik, elok je pos laju hantar
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Company apo wei
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 18-11-2020 05:37 PM
Pernah order kat zalora perfume oil yg the body shop tu syukurla sampai elok je.

I pun pernah order Body Shop, rider yang hantar. Elok bungkus dalam kotak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah.. mesti masing2 x keruan tunggu barang sampai
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2020 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 18-11-2020 05:39 PM
baru tau PGRM tu Parti Gerakan Rakyat Malaysia.. selama ni tau Menara PGRM tu ja..

Haha
Iols pung baru tau...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list