Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6229
View
102
Reply

“Dulu Ingat Covid-19 ‘Propa’, Dah Ada Orang Terdekat Terkena Baru Sedar" -Michael Ang

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-11-2020 01:47 PM | Show all posts |Read mode
Pengarah dan pelakon popular Michael Ang mengakui dirinya salah seorang kontak rapat kepada Alif Satar yang disahkan positif Covid-19 pada Ahad lalu.


Sehubungan itu, Michael bertindak segera dengan menjalani ujian calit di sebuah hospital swasta di Damansara pada hari yang sama sebagai langkah berjaga-jaga.


Bagaimanapun, Michael bersyukur kerana disahkan bebas daripada virus yang boleh membawa maut tersebut selepas memperolehi keputusan pada Isnin.


Foto: IG




Berkongsi pengalamannya di laman sosial Instagram (IG), Michael turut menyampaikan pesanan kepada semua pengikutnya terutama penonton video yang dimuat naik.


Michael berkata, jika sebelum ini beliau bersikap skeptikal terhadap virus Covid-19 kerana tidak ada kenalan terdekat yang dijangkiti, namun pandangan tersebut berubah.


Pengarah drama bersiri Perempuan Tanpa Dosa itu turut berpesan agar masyarakat mengambil serius tentang virus tersebut dan sentiasa menjaga Standard Operating Procedure (SOP) yang ditetapkan kerajaan.


  



“Pesanan saya kepada semua yang menonton video ini, this covid is real! Sebelum ini I sendiri ada perasaan ragu-ragu kononnya I kebal takkan kena covid, malah baru-baru ini I ada berbual dengan seorang kawan tentang benda ni.


“Disebabkan kita tak ada orang yang dekat dengan kita kena benda ni, jadi kita tak tahu sejauh mana kebenarannya benda ni.


“Sampai terfikir entah-entah semua ini ‘propa’…Tapi bila orang terdekat dengan kita sendiri dah disahkan positif barulah sedar diri yang benda ni real.


“Jadi kepada anda semua, tolonglah berhati-hati, ikut SOP, buat apa yang kita perlu, pakai pelitup muka, cuci tangan dengan pembasmi kuman selalu, jaga penjarakan sosial, kalau keluar balik terus mandi, jaga diri anda sebaik-baiknya.


  





“This thing is real and dia takkan kenal orang, sesiapa pun boleh kena..Hati-hati dan kekal selamat untuk diri sendiri dan orang tersayang,” katanya.


Di awal rakaman video, Michael turut menjelaskan tentang keputusannya membuat ujian calit dan bagaimana dia menjadi kontak rapat Alif Satar.


“I memang kontak rapat Alif Satar, bertemu dengan beliau pada 11 November lalu, terserempak di sebuah kafe.


  



“Saya dah buat test dan hari ini (semalam) dah dapat panggilan daripada hospital di Damansara tempat saya menjalankan ujian calit semalam dan keputusannya adalah negatif.


“Kepada yang tertanya-tanya keputusan saya, saya negatif jadi sesiapa yang ada bertemu saya tu jangan risau,” katanya.


  



Sementara itu di ruangan kapsyen Michael memohon orang ramai agar mendoakan yang terbaik buat Alif Satar.


Video tersebut telah ditonton lebih 124 ribu kali dan rata-rata pengikut mengucapkan syukur kerana keputusan diperolehi Michael negatif.


Namun ada juga yang menasihati Michael supaya membuat ujian calit kali kedua sebagai langkah berjaga-jaga dan memastikan dirinya benar-benar bebas Covid-19. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-11-2020 01:52 PM | Show all posts
harap MA kuarantin dulu 14 hari then pergi untuk 2nd swab test..
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Propa apo kalau dah beratus mati kat malaysia ni!!  

Jangan lupa kuarantin ya mic
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 01:54 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 24-11-2020 01:52 PM
harap MA kuarantin dulu 14 hari then pergi untuk 2nd swab test..

yes. thats the way it should be.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni sekor lai Beruang bengong...dah nk 10 bulan covid mai baru nk yakin covid is for real..gila la ko apek...manyakkk stupid lah u..choiiii
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni boleh la buat drama cinta covid itu auta.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:14 PM | Show all posts
Covid is Propa?

simpan sikit bodoh tu boleh tak?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak silap dulu heols +ve h1n1/sars ke lebih kurang cam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
selama ni kes hari hari mencanak naik tak real la bagi heshe gituh?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 24-11-2020 02:07 PM
Ni sekor lai Beruang bengong...dah nk 10 bulan covid mai baru nk yakin covid is for real..gila la ko ...

Tak taste ke dekat bear mcm maikel ni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Xkan la ko pon same ideologi ngan kepala zul yahya mike..gile btol..ptt slama ni artis xberkesah sgt sop..xpecaya rupenye..ke jenis x tgk beritanegetif skali x hermakna ko slamat utk org lain..korentin 14 hari la..ramai positif lepas 2nd test
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Propa?? Ko bulan lepas keje ngan Trump ke? Anyways citer dia ni amat membosankan tapi sebab amik pelakon best, layan jugak lah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mikael kurus dah boleh berlakon jadik watak seram muka senyum dalam filem bergenre thriller supernatural.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 24-11-2020 01:53 PM
Propa apo kalau dah beratus mati kat malaysia ni!!  

Jangan lupa kuarantin ya mic

Ramai je rakyat Malaysia fikir covid ni propa.. Mcm my niece cerita pengasuh dia kata data yg kkm bg tiap2 hari tu tipu je.. Haihh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:30 PM | Show all posts
masalahnya ramai je rakyat Malaysia ni pikir covid ni propa... tgk jelah komen2 kat bh online metro online... pastu salahkan KKM pegi swab orang sihat yg sebabkan kes covid naik... padahal ade je yang kena covid ni takde gegala... contohnya alif satar... taw2 je positif...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 24-11-2020 02:14 PM
Covid is Propa?

simpan sikit bodoh tu boleh tak?

Ai hada tengok video Youtube, nurse US kecewa teramat sebab pesakit Covid di US, dah hujung nyawa hampir nak mati pun sebok argue dengan staff hospital kerana tak percaya mereka ada Covid. Mereka lebih rela diberitahu mereka ada Cancer or rosak buah pinggang, etc. Sampai putus nafas, meka tetap tak percaya meka kena Covid. This can't be real, katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
limau_lemon replied at 24-11-2020 02:28 PM
Ramai je rakyat Malaysia fikir covid ni propa.. Mcm my niece cerita pengasuh dia kata data yg kkm  ...

Data tiap2 hari tu bukan direka cuma mgkin dikurangkan angka nya. Eh bengong nye pengasuh die. Confirm geng2 antivaksin bumi flat ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:40 PM | Show all posts
Diorang ni faham incubation period x?
Bukan test sekali negatif terus nk lega.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:43 PM | Show all posts
memang ada pun org yang tak percaya covid 19 ni ada.Nak cakap banyak pun tak guna dgn org macam ni melainkan ada yang rapat dgn depa kena baru sel2 otak berhubung.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 02:46 PM | Show all posts
Covid-19 ni dah cecah 1 year anniversary la nyahh! Apo yg propanya? Dah berjuta org mati worldwide, ko masih dalam dunia khayalan kah?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list