Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11127
View
103
Reply

"Aku Pun Ada Kisah Dengan Dia, Tapi Belum Waktu Untuk Dedahkan" - Pu Abu

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2020 11:11 AM | Show all posts |Read mode
Pendakwah bebas, PU Abu Sufyan Mokhtar memohon agar content creator termasuk ustaz selebriti berhenti mengulas mengenai kontroversi yang dipercayai membabitkan rakannya, Da'i Syed.








Tegas PU Abu, tindakan bercerita atau memberikan komen berhubung situasi yang sedang hangat diperkatakan itu disifatkan akan menambah minyak dalam api.

"Apapun niat anda, niat tak halalkan cara. Hakikatnya anda telah menambahkan minyak pada api yang marak.

"Aku juga pernah ada kisah yang dikaitkan dengan dia. Cuma sekarang bukanlah waktunya untuk reveal sebab tindakan pun dah berjalan."Dia sedang diuji, mungkin sampai waktu kita pula," jelasnya.








Seru PU Abu agar melihat perspektif kebajikan yang dilakukan rakannya itu secara meluas dan tidak memperkatakan mengenai perkara negatif semata-mata.

"Kita ni yang tak tahu macam mana yang cari fame dengan ulas pasal orang. Bagi aku simple, kau tak diuji kau boleh sembang dekat media sosial. Tuhan buka aib kau, terciduk juga!" tambahnya.


Mengimbas kembali situasi mengaitkan namanya tahun lalu, kata PU Abu, dia belajar daripada kesilapannya.

"Demi Allah aku tak pernah mempertahankan apa yang telah aku buat setahun lepas. Malah, aku menganggap kalau tak diuji dengan viral mungkin aku tak ambil pengajaran.

"Bila mengenangkan semula waktu viral, jangan kata ulas, perli, hina semua aku terima dari influencer, public figure, ustaz selebriti dan netizen.

"Sekarang aku faham semua manusia ada aib cuma Allah simpan aib kita," ujar PU Abu lagi.











Kredit foto: IG PU Abu



PU Abu bertindak mengulas mengenai situasi terbabit apabila netizen mula membuat pelbagai andaian termasuk melabelkan segelintir pendakwah sebagai penunggang agama.




Sumber: Gempak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-11-2020 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
*yawnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn*
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Takyah nak acah bagus la abu sampah oiiii. Meluat aku tengok muka tak tau malu ko tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
kau pon jgn komen apa apa la abu ,
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak jugakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Haktuihhhhhh.... Dasar penunggang
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau pun sama hauk.. baik duduk diam.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kakak sokong Sufyan Mokhtar.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
ko diam la abu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Terlampau ramai penunggang agama sampai lupa apa kes mamat nih, hehehe read:ko tu insignificant
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:56 AM | Show all posts
Eh, ni gosip pe ni?
Xde mende nk dihadamkan pun.
Kot la ade insight yang bgs2 xpe jugak.
Perlu ke semua pendapat so called influencer and retis2 ni bukak thread baru?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Meluatnya mmg dah cukup semak dunia hiburan tempatan dgn bbnu. Pelakon merempan. Penyanyi ke laut. Instafamous Perlu keee ummah2 pu daie bagai nak steal the limelight
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:28 PM | Show all posts
UnaHusna86 replied at 29-11-2020 11:23 AM
Takyah nak acah bagus la abu sampah oiiii. Meluat aku tengok muka tak tau malu ko tu

kehkehkehkeh
haaa amik kena sampah skali
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka pun tiada nur, kuat sangat menunggang agama ke camana?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Abu ni sekarang isterinya yang mana?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:44 PM | Show all posts
Hg x yah ckp lg bagus abu oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:44 PM | Show all posts
muka mcm nak kena mkn teghajang
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sunshinelady replied at 29-11-2020 12:28 PM
kehkehkehkeh
haaa amik kena sampah skali

Selayaknyaaaaa. Serius meluat baca apa dia buat kat ex bini dia sebelum ni. Ingat perempuan patung ke apa takde perasaan sesuka hati cerai. Pastu sekarang acah nak tunjuk baik pulak. Serius pathetic laki jenis gini
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 01:05 PM | Show all posts
ala, ko pun mengongkeng padahal dah ada isteri halal, siap gugurkan anak lagi...  pastu kantoi kawen lain n katanya kawen pun sebab kantoi pregnant sekali lagi...  konon aib...  in the first place, takyah buat dosa2 tu...  penonggeng agama...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Engkau siapaaaaaa....
Engkau siapaaaaaa...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list