Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2023
View
23
Reply


Kes Rogol Pendakwah Selebriti, Watak Ustaz Hamadi Wujud Di Dunia Nyata?

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-12-2020 06:38 PM | Show all posts |Read mode




Susulan kes rogol melibatkan selebriti rancangan realiti baru-baru ini, Akhi Fairuz Al- Jengkawi menerusi Facebooknya menggesa mangsa kes rogol itu tampil membuat laporan.


Katanya lagi, sebarang usaha untuk merogol juga perlu dilaporkan. Usah takut untuk tampil agar nasib mangsa terbela dan pelaku diadili sebaiknya.




Kredit Foto - FB Akhi Fairuz Al-Jengkawi




Dalam hantaran ini, beliau turut menceritakan bahawa seorang Youtuber, Kepengss yang memuat naik video berkaitan selebriti berkenaan turut menerima aduan daripada mangsa mengenai perkara itu.


Menurut Kepengss, sebelum ini ramai mendiamkan diri kerana status pendakwah selebriti itu seorang yang terkenal dan ramai peminat tersendiri.







Kes rogol atau liwat bukanlah perkara asing kini, walaupun penguatkuasaan undang-undang telah dilaksanakan. Namun, masih ada wanita yang diperkosa sanggup me-ngunci mulut dan membiarkan detik hitam dialaminya itu terus dirahsiakan.


Mereka lebih rela hidup dalam keadaan tertekan serta tidak terurus akibat trauma dari membuat laporan kepada pihak berkuasa.



Ubahlah stigma itu. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-12-2020 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
6 polis repot tu..   
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 07:17 PM | Show all posts
kata famous kan indonesia juga kan? sana xde report? kot2 la
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus budak kepengs ni.
Harap gadis2 lain yg terkena dgn Dai ni tampil utk bantu siasatan polis. Susah nak buktikan ...setakat SMS wassap mcm tak strong jer unless ada pengakuan Dai ni sendiri. Masalah skrg Dai ni tak mengaku langsung...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah page 60++ dah weols bekuntum kat tered budak iqmal neh di bodgos
Moh le kiterrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyampah aku.....buat jahat hanatttt kau pastu tutup guna agama... ustaz konon...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 08:20 PM | Show all posts
semekom mah
muka abang bau buit
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 09:01 PM | Show all posts
bila penonggeng agama diseleburitikan...  hamek disitu...  pastu pengtaksub pun sibuk la nak beking...  katanya cubaan menfitnah agama...  dek oiiii...  yang menfitnah agama tu si seleburiti yang korang hamak sangat tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku rasa mangsa pun rela????? Aku tak tolak ostad bilal imam perangai macam ni, tapi aku taknak kata apa lagi selagi takde bukti.. taknak jadi acik2 yg bawak perangai fb dia dekat forum ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 09:58 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 1-12-2020 08:20 PM
semekom mah
muka abang bau buit

sedap mah
even bau cuka

masin ikan kering

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 1-12-2020 09:08 PM
Kenapa aku rasa mangsa pun rela????? Aku tak tolak ostad bilal imam perangai macam ni, tapi aku takn ...

Maybe sbb rambut si daie ni lebat nmpk mcm bergaya gitu ramai yg terkulai..pandai ckp bahasa areb pulak..yih..kalo tgk si daie ni mcm budak sekolah form3 je saiznya..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2020 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan aku siap same kan kisah si syed ni ngn kisah nabi Yusof as ngn zulaikha(betul kan sy kalo salah)..  Aku gase nk ludah je dia.  Macam langit ngn bumi kot.  Kalo sorang boleh kata fitnah la,  ni dh 7org buat report.  Rwport polis bukan ko boleh suka2 buat.  Kalo ko buat laporan palsu,  silap2 ko blk kene kedalam nnt
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Hanya perempuan bodoh je buat report palsu kan. Sorang boleh lagi tak caya...ni sampai 6 report, hmmm laki ni bermasalah lah
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 12:48 AM | Show all posts
Norhidayahyusof replied at 1-12-2020 11:34 PM
Kawan aku siap same kan kisah si syed ni ngn kisah nabi Yusof as ngn zulaikha(betul kan sy kalo sala ...

ini semua konspirasi yahudi zionis dajjal anti vaks flat earther anti covid  utk memalukan ummi
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 1-12-2020 09:08 PM
Kenapa aku rasa mangsa pun rela????? Aku tak tolak ostad bilal imam perangai macam ni, tapi aku takn ...


Tgk gaya mcm byk mangsa ni.. so maybe mangsa yg rela, still diam x buat report polis.. yg x rela dan dipaksa baru berani report kot..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai je weh perangai camni bawak agama. Sedih tgk. Aku pun jd xcaye tgk luaran2 ni. Lg2 yg asyik nak pgl diri ustaz ustazah dai penceramah apa semua la.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
cikkilata replied at 2-12-2020 02:46 AM
Tgk gaya mcm byk mangsa ni.. so maybe mangsa yg rela, still diam x buat report polis.. yg x rela ...

Atau tak puas sebab ciknek dai ni kecil & fikir puas sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita taktau selagi belum disabitkn bersalah kn.. tapi untuk ckapa maybe report palsu.. nanti akan disusuli dengan pemeriksaan doktor.. doktor je blh sah kan adakah mangsa dirogol or rela.. and kalau tgok citer cai or law & order svu.. once mangsa cakap no, dont.. or any word yg menunjukan tak rela.. terus dianggap rape. And mostly jawapan si perogol akan cakap sama2 rela. Buat2 takfaham org taknak ke or nak lepaskan diri taktau la.. semoga ada keadilan pd mangsa2 rape.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 08:23 AM | Show all posts
Kurex replied at 1-12-2020 09:08 PM
Kenapa aku rasa mangsa pun rela????? Aku tak tolak ostad bilal imam perangai macam ni, tapi aku takn ...

kang geng feminist dtg bulldozer aku sampai penyet. tapi aku tetap nak kata dua-dua ada salah. mmg salah 100% yang merogol. tapi kalau kau membuka peluang utk dirogol, contoh:
1. takde sape acu pistol utk kau jumpa dia TENGAH MALAM
2. takde sape ugut untuk kau ikut dia balik ke APARTMENT di TENGAH MALAM
3. takde sape ugut kau MASUK apartment yang kau tau takde sape lagi kat dalam tu
4. kalau kau kemurungan, sepatutnya pegi ka psikiatris bukan ustaz di TENGAH MALAM dalam RUMAH USTAZ

umur 20-an kot bukan umur 4 tahun seyyy

cakap la aku victim blaming but I stand by my points. part of the problem is you yourself.

and i also stand by my point when i say program realiti tv berunsur dakwah ni TAKKAN sesekali berjaya. yang masuk ni nak femes bukan betul-betul nak berdakwah. utk syaiton yang menggunakan agama then rogol perempuan ni mmg sejenis penzina paling keji.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Automatik aku teringat sup bunjut

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list