Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3614
View
31
Reply

Ernie Zakrie Pakai Tudung Lima Minit Je, "Dah Terer Ke Sebab Malas?"

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-12-2020 05:19 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Ernie Zakri mengimbau kembali sewaktu dia pertama kali mengenakan tudung sekitar bulan Mac tahun ini.


Menerusi laman sosial Instagram, Ernie memuat naik beberapa keping foto dirinya yang berhijab dengan gaya yang cukup ringkas.


Hello Disember 2020. Throwback to the time I learned how to style my hijab. Alhamdulillah for everything.


Now it took me 5 minutes to do it. (Samada cepat sebab dah teror or sebab malas?), tulisnya di ruangan kapsyen.


  



Menerusi perkongsian itu lagi, Ernie tampil manis mengenakan tudung bawal dengan pelbagai stail yang mudah digayakan.


Meninjau ke ruangan komen, ramai rakan selebriti dan wargamaya memuji penampilan Ernie yang kini semakin ayu dan sopan.


You are so beautiful in hijab. Lagi manis kalau labuhkan sikit kak Ernie. Takpe, sikit-sikit, pesan seorang wargamaya.


Foto: IG




Yang lebih membahagiakan adalah kak Ninie berhijab kerana Allah. Moga terus istiqamah dan berkualiti sebagai wanita muslim, kata seorang wargamaya.


Style apa-apa pun sesuai dengan muka kak Ninie, puji seorang wargamaya.


Style malas pun kak tetap nampak ayu dan manis, kata seorang wargamaya lagi.


  



  



  



Sehingga kini, foto tersebut telah menerima hampir 26,000 tanda suka daripada wargamaya.


Sekadar info, Ernie atau nama sebenarnya, Nur Ernie Shahirah Zakrie pernah berjanji dalam diri, tahun 2020 menjadi titik penghijrahan buatnya. -CARI


Sumber:Gempak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-12-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat tudung cekik leher mmg la 5 minit je siap...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
I pakai pon sekejap je tudung.. tak sampai 5 minit.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Berkualitas berita ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 05:36 PM | Show all posts
Eh, mak aku pakai tudung instant x smpi seminit pun.
Mende ni pun nk kene ade thread ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 05:37 PM | Show all posts
pakai shawl style biasa pun xperlu 5 minit. Kalau pakai pleated lgla cepat, tak perlu iron2 bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 05:48 PM | Show all posts
gambar last tu mekap dia cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai tudung 5 minit pun nak kecohh..
Level berita by wartawan cari
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
So dah boleh masuk Guinness Book of Record ke caner neh?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
La ni kan iklan dia pakai tudung radisuite ke apa tu. Senang betul iklan nk jd thread kt sini ye. Untung la. Dia nk bgus nyanyi tp klu dlm iv poyo betul. Nk nk klu ada tunang dia kt sebelah adui awkward nya. Xtau nk mcm nk alih jap tv pastu masuk balik. Laki dia suka buat muka smolder tu geli okay ko bukan hensem pun. Buat biasa je ye buat biasa je.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiyoo mcm ni pun nak masuk news / forum ka...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ok je ernie ni. even tudung dia tak betul2 labuh/tutup dada tapi baju dia loose. apa lagi netizen mahu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
30 saat ja aku selup tudung segera
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
5 minit tu lamaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
walaupun dia ni kurang cantik tp dia pandai bergaya.. tudung2 dia mostly matching dgn baju
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 2-12-2020 07:33 PM
5 minit tu lamaaaa

Betul. Lama 5 minit tu.

Tudung sarung, zuppp terus siap
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:46 PM | Show all posts
5 minit dia 10 kali nampak elok dari alyah nampak parit jawa
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry ernie, tadi baru lepas mengumpat pasal kau...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudung sarung lagi cpt,....
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai tudung 5 min bg i biasa je..
Yg xfaham lilit tudung sampai 30 minit.. dgn pin sana sini.. mcm hellraiser dah..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list