Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2223
View
31
Reply

[Jenayah] Ugut Tembak Mati IGP. “Kenapa Berani Sangat,” Kata Menteri Dalam Negeri Pada “Komander" LTTE

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-12-2020 02:44 AM | Show all posts |Read mode





Kenapa berani sangat nak ugut” kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hamzah Zainudin berkenaan laporan media tentang ugutan seorang lelaki  yang mendakwa dirinya Komander Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) untuk menembak mati Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador.


Beliau berkata, semua pertubuhan pengganas termasuk LTTE akan ditentang habis-habisan dan dihapuskan daripada terus wujud di negara ini.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Larut menegaskan bagi tujuan itu, kerajaan akan menggunakan pelbagai peruntukan undang-undang yang ada seperti Akta Pencegahan Jenayah (POCA) 1959 dan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012 (SOSMA).

Hamzah berkata tindakan sewajarnya akan diambil. “Kenapa berani sangat nak ugut, negara kita ada undang-undang kalau (kumpulan pengganas) katakan mereka bebas lakukan segalanya. kumpulan ini (LTTE) masih tersenarai sebagai kumpulan pengganas dalam negara kita.



Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hamzah Zainuddin. (foto internet)



Kita akan tangkap mereka daripada begitu sewenang-wenangnya melakukan apa mereka nak lakukan dalam negara kita,” katanya dalam sidang media selepas menyampaikan bantuan banjir kepada penduduk Parlimen Larut di sini, hari ini.





Selain mengugut akan menembak mati Ketua Polis Negara, suspek juga menghantar e-mel kepada media mendakwa dia akan menyerang Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman dan Kementerian Pertahanan.




Sumber — DEFENCE SECURITY ASIA



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-12-2020 02:50 AM | Show all posts
nak tanya 1 je.. geng2 Ltte yang tangkap dan lepas balik masa zaman PH dulu dah tangkap balik ke belum? itu terang2 menyokong Ltte..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ingat ni negara india ke. Dpt tangkap kasi tembak mati terus.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 05:26 AM From the mobile phone | Show all posts
shark replied at 3-12-2020 02:50 AM
nak tanya 1 je.. geng2 Ltte yang tangkap dan lepas balik masa zaman PH dulu dah tangkap balik ke bel ...

Itu sebab PH mmg x layak memerintah mmg failed.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 05:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Pertubuhan pengganas ni mmg ada ... Jiran aku laki dia join pertubuhan gini la...elok2 keja gomen...gatal gi join dgn alasan kerana islam....akhirnya kena tgkp ..keja gomen pun kena buang...x kesian anak2 lgsg bini pun sama ...bangga lelaki buat kenaikan ke arah islam ... aku sbrnrnya bukan jenis mrh org Islam yg jadi pejuang tp berjuang dgn betoi la...byk lagi boleh buat dari sokong pejuang luarnegara...siap bagi sumbangan wang semua ...bila dah kena tgkp mana Ada sesiapa yg bantu anak2 bini dia...skrg dah kena lepas pun mamat tu tp perangai x berubah lagi...masih dgn ayat2 pejuang dia...eeee geram btoi aku
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 3-12-2020 05:25 AM
Dia ingat ni negara india ke. Dpt tangkap kasi tembak mati terus.

ltte kat sri lanka..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 08:21 AM | Show all posts
huh mmg berakar dan terus membesar lar
ni mmg kesukaan PH kan??
dulu dah kena tangkap lps tu lepas pulak!

kesian PDRM,
mcm bodoh je buat keja, dah penat2 kumpul
bukti tangkap bagai
terus lepas oleh AG kepala hitam tu
ceh!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 08:54 AM | Show all posts
kalau tak ambil tindakan lagi menjadi2 la golongan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 10:02 AM | Show all posts
belacan_gurl replied at 3-12-2020 05:37 AM
Pertubuhan pengganas ni mmg ada ... Jiran aku laki dia join pertubuhan gini la...elok2 keja gomen... ...

last2 apa jadi kat jiran chuollss tu?mesti laki bini jenis kepam cam sohai gg and iza zaim..ksian anak2 jadi mangsa..jangan soh anak2 g kutip derma kat pasar malam sudah

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 10:54 AM | Show all posts
Saya dan rakan2 berbilang kaum juga tak suka dgn pengganas termasuklah ltte ni.. tp ramai jugak yg bukan rakan2 saya berlainan kaum yg sokong ltte ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 3-12-2020 05:26 AM
Itu sebab PH mmg x layak memerintah mmg failed.

Tahu tak apa. Hancus
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 3-12-2020 05:26 AM
Itu sebab PH mmg x layak memerintah mmg failed.

Tahu tak apa. Hancus
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 11:17 AM | Show all posts
Kalau tak salah penyokong atau yang ada kaitan dengan ltte sebelum ni dibebaskan. Sekarang ltte dah berani ugut igp pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 11:20 AM | Show all posts
Zaman PH cakap, simpan gambar pemimpin pujaan pengganas LTTE tak salah


Kalau simpan gambar pemimpin pengganas taliban je salah


#itakracist  


Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 3-12-2020 10:02 AM
last2 apa jadi kat jiran chuollss tu?mesti laki bini jenis kepam cam sohai gg and iza zaim..ksian  ...

Keja sendiri plak katanya tp mmg syg.... elok2 keja gomen...mmg kena buang terus kalo join benda gitu..dia join ala2 taliban yg kat indonesia tu...beberapa tahun dulu pernah kecoh gak org malaysia jadi ahli...siap bagi derma ke sana
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 12:12 PM | Show all posts
belacan_gurl replied at 3-12-2020 11:58 AM
Keja sendiri plak katanya tp mmg syg.... elok2 keja gomen...mmg kena buang terus kalo join benda g ...

hmm..zaman covid ni org berlumba2 kalu bleh nak keje gomen sbab banyak company swasta yg bankrup xpun retrench pekerja..such a waste..taksub sgat ikut jihad bagai ni last2 habuk pun takde..keje sndri pun kalu da ada rekod buruk ingat snang ke nk dpat job ke tender?dorang ni memang xpkir panjang..at least pkir la pasal anak2 tu..kalu bujang xpe gak memang mak pak dorang pun da malas nk pkir sbab da bsar kan..ni da kwen n ada anak2 lagi tapi tanggungjawab hakiki kat anak diabaikan..marah lak aku haishhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 12:20 PM | Show all posts
  1. Selain mengugut akan menembak mati Ketua Polis Negara, suspek juga menghantar e-mel kepada media mendakwa dia akan menyerang Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia (PDRM) Bukit Aman dan Kementerian Pertahanan.
Copy the Code


hebatnya kamu.... yakinnya kamu
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Leluhurrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ayam dan rakan2 berbilang kaum buat2 tak nmpak ke thread ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2020 02:54 PM | Show all posts
alahai lembik nya pemimpin melayu nih,

"kenapa berani sangat nih sampai nak ugut2"



bercakap macam nak mengorat aweks

mari kita tengok, confirm isu ni polis sapu bawah karpet,
sama macam kes2 yang lain.
takde yang kena tangkap pun nanti
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list