Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1251
View
22
Reply

Tukar No Whatsapp

[Copy link]

Author: SecretLuv    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-12-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam. Nak tanya. Kalau kita dah tukar no lepas tu nak kekalkan nombor lama kat whatapps tu boleh tak. Tapi simcard no baru. Maksudnya dah pakai simcard baru tapi whatapps masih nak guns no lama. Boleh ke macam tu?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-12-2020 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh selagi no lama tu xde tuan baru rasanya la. Kena tggu yg selalu tukar no jwb.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 01:53 AM | Show all posts
ya sudah tentu boleh, selagi awak topap sim kad lama tu bagi
'hidup aje line dia' supaya jadi milik awak selamanya nombor itu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Gomea at 5-12-2020 02:01 AM

Boleh je. Kalau simcard tu dah expired pon boleh je lagi guna no tu. Tapi bile ade orang lain dah daftar whatsapp guna no lama awak tu, automatik nanti whatsapp suruh awak reset akaun awak guna no yg baru.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh je. Nombor lama kekal xde owner baru agak lama juga. Dan jika awak setting yg dual protection tu memang selamanya nombor tu orang lain takleh guna untuk whatsapp sebab dah lock dengan nombol pin awak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tapi any activation code akan dihantar kat nombor lama. Better tukar je nombor baru sebab karang susah org nak call nombor lain, whatsapp nombor lain. Kalau change number dia akan automatic update new number kat semua whatsapp group. Tapi problem sikit utk whatsapp individu. Chuols kena bgtau org yg chuols tukar number.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2020 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 5-12-2020 01:59 AM
Boleh je. Kalau simcard tu dah expired pon boleh je lagi guna no tu. Tapi bile ade orang lain dah da ...


Oh. Maknanya saya tak perlu la tukar nombor kt setting whatapps tu ya. Contoh sy pki line digi, lepas tu dah tukar ke celcom. Tp whatapps tu biar je no digi. Boleh ke mcm tu. Dia takkan jadi masalah ke kemudian hari walaupun dah expired nanti.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 5-12-2020 01:53 AM
ya sudah tentu boleh, selagi awak topap sim kad lama tu bagi
'hidup aje line dia' supaya jadi mili ...

Walaupun simcard lama tu tak masuk dalam phone pun tetap boleh pakai ke no tu kt whatapps
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 5-12-2020 10:41 AM
Oh. Maknanya saya tak perlu la tukar nombor kt setting whatapps tu ya. Contoh sy pki line digi,  ...

Kalau ikut pengalaman macam tulah. Tapi tetiba whatsapp suruh reset lagi skali pakai no yg lama tu. Tapi tak boleh sebab nanti whatsapp anta verification code kt no lama tu. Simcard dah tak boleh on. Terpaksa daftar no baru.

Cube chuols buat yang macam lady bagitau tu. Yang two-step verification kat setting tu. Iols tak pernah buat lagi yg tu. Mungkin yg tu boleh lock utk selama2 nya
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 12:19 PM | Show all posts
jangan lupa back up whatsapp kalau sayang data

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 03:14 PM | Show all posts
SecretLuv replied at 5-12-2020 10:46 AM
Walaupun simcard lama tu tak masuk dalam phone pun tetap boleh pakai ke no tu kt whatapps

ya boleh aje. sim kad itu,masuk kan saja ke dalam handphone lain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 5-12-2020 08:15 AM
Boleh je. Nombor lama kekal xde owner baru agak lama juga. Dan jika awak setting yg dual protection  ...

Mcm mana nk buat dual protection tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2020 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 5-12-2020 03:14 PM
ya boleh aje. sim kad itu,masuk kan saja ke dalam handphone lain.

Kalau sim card tu sy simpan je tak masukkan ke hp lain, org tak boleh call no lama sy la kn kecuali call whatapps je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 5-12-2020 11:21 AM
Kalau ikut pengalaman macam tulah. Tapi tetiba whatsapp suruh reset lagi skali pakai no yg lama tu ...

Oh baik2. Dah tny dia mcm mana nk buat dual protection tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
siputpepel replied at 5-12-2020 12:19 PM
jangan lupa back up whatsapp kalau sayang data

Dah backup dah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2020 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 5-12-2020 04:12 PM
ya ,tepat sekali

Ok. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 5-12-2020 02:46 PM
Mcm mana nk buat dual protection tu

Here you go:


FAQ
How to manage two-step verification settings
You can manage two-step verification settings in your WhatsApp account. You have the option to enable or disable this feature, change the PIN or update the email address associated with two-step verification.

Enable two-step verification
Open WhatsApp Settings.
Tap Account > Two-step verification > Enable.
Enter a six-digit PIN of your choice and confirm it.
Provide an email address you can access or tap Skip if you dont want to add an email address. We recommend adding an email address as this allows you to reset two-step verification, and helps safeguard your account.
Tap Next.
Confirm the email address and tap Save or Done.
If you dont add an email address and you forget your PIN, youll have to wait 7 days before you can reset your PIN. Since we don't verify this email address to confirm its accuracy, make sure you provide an accurate email address you can access.

Disable two-step verification:
Open WhatsApp Settings.
Tap Account > Two-step verification >Disable > Disable.
Change your two-step verification PIN
Open WhatsApp Settings.
Tap Account > Two-step verification > Change PIN.
Add an email address
Open WhatsApp Settings.
Tap Account > Two-step verification > tap Add Email Address.
Change an email address
Open WhatsApp Settings.
Tap Account > Two-step verification > tap Change Email Address.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 5-12-2020 10:29 PM
Here you go:



Ok terima kasih banyak
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 6-12-2020 09:49 AM
Ok terima kasih banyak

Lepas set, beberapa minggu sekali dia akan prompt untuk password atau pin, untuk awak tak lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2020 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebaiknya jgn guna nombor WhatsApp yg tiada simcard SBB bila password mati .
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list