Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5026
View
97
Reply

[Politik] Muhyiddin perlu sahkan surat tular kelulusan projek RM35 juta bertarikh hari pertama darurat

[Copy link]

Author: Punat_button       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2021 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Muhyiddin perlu sahkan surat tular kelulusan projek RM35 juta
MUHAMMAD AMNAN HIBRAHIM | | 16 Januari 2021

image.png
Surat yang tular di sosial media berkenaan kelulusan projek dewan di Parlimen Pagoh yang bernilai RM35 juta.

SHAH ALAM - Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin perlu mengesahkan atau menafikan surat tular di media sosial yang memaklumkan beliau meluluskan peruntukan sebanyak RM35 juta bagi projek pembinaan dewan di Parlimen Pagoh.

Ketua pergerakan Angkatan Muda Keadilan (AMK), Akmal Nasrullah Mohd Nasir berkata, rakyat mempunyai hak untuk mempersoalkan kewajaran pelaksanaan projek berkenaan kerana negara kini sedang berdepan pandemik Covid-19.

Pertama, Perdana Menteri perlu sahkan kesahihan surat tersebut. Saya rasa tak salah untuk rakyat bertanya... Apakah kewajaran pelaksanaan projek pembinaan dewan bernilai lebih RM35 juta ketika negara berhadapan dengan wabak Covid19?

Kenapa jumlah begitu besar untuk bina sebuah dewan dan kenapa di Pagoh, adakah terdapat kepentingan politik atau peribadi?

Bukankah lebih elok keutamaan dana diberikan untuk meningkatkan kemampuan frontliners atau mengurangkan bebanan yang ditanggung rakyat menghadapi Darurat dan PKP? soalnya menerusi ciapan di Twitternya pada Sabtu.

image.png
Akmal Nasrullah

Terdahulu, tular di sosial media sebuah surat yang menunjukkan bahawa Perdana Menteri telah bersetuju untuk meluluskan peruntukan bagi pelaksanaan projek pembinaan dewan di Parlimen Pagoh.

Dalam surat yang sama, difahamkan Muhyiddin yang juga Ahli Parlimen Pagoh memohon Jabatan Kerja Raya (JKR) dilantik sebagai pelaksana projek tersebut dan meminta ia dapat dimulakan secepat mungkin iaitu pada 1 Mac 2021.

Sementara itu, Akmal yang juga Ahli Parlimen Johor Bahru turut membangkitkan persoalan mengenai tarikh surat tersebut diutuskan kerana ia sama dengan tarikh Persiytiharan Darurat diumumkan.

Benarkah surat tersebut diutus pada tarikh sama ketika proklamasi darurat diumumkan Perdana Menteri?

Adakah ini bermakna ketika darurat kerajaan Perikatan Nasional boleh bertindak sesuka hati membelanjakan wang rakyat dalam keadaan Parlimen digantung? Perdana Menteri, kami mohon pencerahan, katanya.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... an-projek-RM35-juta
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf


Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-1-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak mungkin abah yg baca doa hari2 tu nk buat cmni. Ni utk rakyat gak. Ade je nk jatuhkan melayu islam
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru je baca keluhan doktor psal kemudahan di hospital. Kalau ya betul peruntukan ni, kenapa tak disalurkan kepada yg lebih kritikal
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
pmo dah confirm mmg muhyiddin lulu's peruntukan utk bina dewan tp rm35 juta tu bkn utk 1 dewan, utk 3,4 dewan katanya utk area parlimen dia. satu dah nak belas2 juta & katanya muhyiddin mintak start bina bln mac 2021.

pusat rawatan, kuarantin covid dah full house sampaikan yg positif pun kena duduk rumah, pm korang pi luluskan peruntukan utk bina dewan dkt johor sana

mana geng2 penyembah muhyiddin ni yg beria2 sokong darurat tu? mai la masuk sini defend abah kesayangan korang ni

dasar lahanat

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Takkanla abah kesayangan nak buat gtu
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk bina dewan boleh je abahcow, tp apa keutamaan skrg?  Nk jdkan dewan2 tu pusat covid ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 17-1-2021 11:53 AM
pmo dah confirm mmg muhyiddin lulu's peruntukan utk bina dewan tp rm35 juta tu bkn utk 1 dewan, utk  ...

Semalam sy dah kena kecam dgn geng2 penyembah din pagoh sbb pggil dia mat sembab ,pastu kutuk2 pasal pkp darurat ni.tacodd.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 12:46 PM | Show all posts
celaka betul perangai rakyat tengah susah dia buat projek tiada kena mengena dengan pandemic bantuan untuk rakyat. moga kat akhirat merangkak minta ampun kt rakyat.hidup nyusahkan rakyat betul
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 12:51 PM | Show all posts
berpa biji dewan yg nak dibina tu..RM35 juta...ada tak dalam 70 buah dewan..satu dewan rega dlm RM500k
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 17-1-2021 12:06 PM
Semalam sy dah kena kecam dgn geng2 penyembah din pagoh sbb pggil dia mat sembab ,pastu kutuk2 pas ...

Berani ko. Abah tk salah apa. Berdoa suda,  setakat rasuah pejam mata jela. Asalkan dia buat baik dkt rakyat. Lgpon dia bukan gay kan?. Okay la tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 12:53 PM | Show all posts
badaksumbu replied at 17-1-2021 11:53 AM
pmo dah confirm mmg muhyiddin lulu's peruntukan utk bina dewan tp rm35 juta tu bkn utk 1 dewan, utk  ...

rasanya skrg nih kena kuatkuasakan kuarantin kat rumah kot..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 17-1-2021 12:51 PM
berpa biji dewan yg nak dibina tu..RM35 juta...ada tak dalam 70 buah dewan..satu dewan rega dlm RM50 ...

3 dewan org ramai. rm13 juta, rm 16 juta & rm 5 juta setiap satu dkt tangkak & muar sana
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 17-1-2021 12:53 PM
rasanya skrg nih kena kuatkuasakan kuarantin kat rumah kot..

kapasiti 25 k, sekarang kes aktif 37k. dah penuh. patut 35 juta tu blh guna utk bina pusat kuarantin mcm maeps tu

kesian dpt pm tutttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dewan apa mahal bebenor dh mcm harga stadium. Baik gi salurkan bantuan ke rakyat yg terjejas banjir nun
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 17-1-2021 12:53 PM
Berani ko. Abah tk salah apa. Berdoa suda,  setakat rasuah pejam mata jela. Asalkan dia buat baik  ...

Din pagoh pandai berlakon.pura2 sakit.ramai yg dah terpukau dgn lakonan bersahaja dia, berdoa pastu gelarkan diri tu abah2...ramai gk yg xsedar2 lg negara makin ranap di tgh din !! Sy penat da bising2. tggu penjilat abahcow bising,baru sy diam plak sbb sy xnk tambah lg masalah
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 17-1-2021 11:53 AM
pmo dah confirm mmg muhyiddin lulu's peruntukan utk bina dewan tp rm35 juta tu bkn utk 1 dewan, utk  ...

Kembalikan che det jd pm please... pening baca story2 ni ...sedeyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasrah, redha dan syukur seadanya.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tv kena lebih aktif tayang abah sembab baca doa ni .
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 17-1-2021 01:17 PM
Din pagoh pandai berlakon.pura2 sakit.ramai yg dah terpukau dgn lakonan bersahaja dia, berdoa past ...

Kalau swasta yg berpenyakit ni da tk layak kjer. Tp org melayu ada masalah otak suke memilih sikit. Baca doa, da sakit pon nk kejer tua pula tu, ksi sumbangan sikit rasuah sikit. Asalkan solat ckup. Tkde kes main bontot. Setel. Harap thun depan rmai org malaysia menganggur
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 01:23 PM | Show all posts
sokong sgt abah buat darurat kan..mendapatlahh

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list