Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12806
View
147
Reply

"Saya Bukan Pandai Sangat, Nangis Je La" - Zarina Zainuddin Kesal Air Dipotong

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2021 01:51 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Zarina Zainuddin meluahkan rasa kecewanya terhadap tindakan Pengurusan Air Selangor.








Menurut hantarannya di Instagram, Zarina memuat naik sebuah foto di mana bekalan air di rumahnya dipotong.


Katanya, pihak Pengurusan AIR SELANGOR langsung tidak menghantar bil semasa dan secara tiba-tiba dipotong serta merta.








Buntu bagaimana mahu untuk menyelesaikan hal ini, katanya.


Di ruangan komen, rata-rata pengikutnya meluahkan rasa simpati dan menasihati Zarina supaya dapat menguruskan bil secara dalam talian atau menggunakan aplikasi AIR SELANGOR.


Salah satu komen dari pengikutnya juga menerima nasib yang sama dan memberitahu AIR SELANGOR tidak menghantar lagi bil semasa.




  



Sementara itu, Zarina telah memuat naik sebuah video terbaharu di laman Instagramnya dan memaklumkan dia sudah menyelesai bil air tersebut.




Sumber: Murai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-2-2021 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
download lah apps, takpun bayar je tiap bulan even takde bil, biasa dorang potong lepas 2 bulan tak byr

busy sangat buat pulut kot sampai lupa byr
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:56 PM | Show all posts
makanya ko kena bertanya / selidik dulu sblm nk letak kat socmed ko seraya merempan !
dengan harapan org simpati ? skali, aku baca nah, ramai jugak yg mengecam
mytnb dah aktifkan belum ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:57 PM | Show all posts
zaman sematfon ni tnb air semua pakai apps je..
check online pun boleh..
syabas ada hantar bil via mail tapi lambat selalunya..

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:59 PM | Show all posts
Bukan biasa akan dapat surat pink ke?
Baru cabut meter tu.
Opis aku dulu memang camtu selagi tak dapat surat pink dari air ke api ke telekom memang bos aku takan bayar. Degil bos aku.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:09 PM | Show all posts
kayo pun bayar bil air bulan2 ke ? iols yg marhaen ni pun sekali bayo bil air rm300 terus utk setahun... itu pun kadg ada balance carry forward smpi ke tahun berikutnya...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Apooo aku ni yg duduk kt kmpung terperuk bole monitor bil2 melalui apsss... Appoooo laaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa tanya netizen? Tanyalah laki tu dulu? Takkanlah dia tak boleh hantar staff settlekan. Tak pun, call lah air selangor tu tanya hal ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:18 PM | Show all posts
Orix replied at 26-2-2021 02:09 PM
kayo pun bayar bil air bulan2 ke ? iols yg marhaen ni pun sekali bayo bil air rm300 terus utk setahu ...

aku pernah buat camni...  sekali terlupa terus nak monitor...  hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:18 PM | Show all posts
nak tunggu bill sampai baru nk byr mmg xdelah nmpknya....aku bayar je bill sampai ke tidak..yg penting bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:25 PM | Show all posts
eyansss replied at 26-2-2021 02:18 PM
aku pernah buat camni...  sekali terlupa terus nak monitor...  hahahaha...

iols tetap monitor tiap bulan bil smpi tetap belek dan simpan bil....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:28 PM | Show all posts
Orix replied at 26-2-2021 02:25 PM
iols tetap monitor tiap bulan bil smpi tetap belek dan simpan bil....

aku masa tu bill dalam rm10-15 setiap bulan...  pastu terus rasa macam, ala, lambat lagi nak habis duit tu...  salah sendiri sebenarnya...  hahaha...  tu masa zaman tak pakai apps lagi la...  ni dah ada apps, aku akan tengok setiap kali aku check mytnb...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Beria nk tny netizen , google je bole dpt info, lampinye la artis ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa fungsi suami?
Dah semua beban ke bahu bini, jaga anak2 autism, meniaga lagi, bil air/api pun bini kena hadap.
Rumah madu dia pun kat sebelah aje
bil air rumah madu pun kena potong tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
dia nk tunjuk kebodohan dia supaya org beli pulut dia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:35 PM | Show all posts
Check online skang. tak yah tunggu paper tu.

3 bulan takde sampai, aku check online. Kang tengah shower2 putus pulak air aku. Air ni paling precious bila kau nak cebok buang air besar. Lain ok lagi rasanya. Tang memerut tu disaster.

Dah la SY@BES suka buat surprise pencemaran/paip pecah. Cukuplah takde air tang musim tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:42 PM | Show all posts
Orix replied at 26-2-2021 02:09 PM
kayo pun bayar bil air bulan2 ke ? iols yg marhaen ni pun sekali bayo bil air rm300 terus utk setahu ...

Good tip. Tak terfikir aku bayar advance sampai setahun. Advance beberapa bulan je. Makasih uols
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mcm dia tersekat di masa silam sj
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 26-2-2021 02:42 PM
Good tip. Tak terfikir aku bayar advance sampai setahun. Advance beberapa bulan je. Makasih uols

Ya aku pun buat camni utk rumah mak & rumah aku, senang
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ayooooo laki bukan main nikah 2, bil air takkan x mmpu nk bayar? kalau tk dapat bil, kena lah bertindak.  tkperlu kot nk kecoh2 bila dh kena potong
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list