Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6693
View
111
Reply

[Tempatan] Bayi difitnah, bapa mahu saman netizen

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-3-2021 05:53 PM | Show all posts |Read mode
Bayi difitnah, bapa mahu saman netizen

https://www.kosmo.com.my/2021/03 ... mahu-saman-netizen/

Oleh AHMAD SHAHERMAN SHAMSURI
3 Mac 2021, 4:40 pm


Azrul ketika memuatnaik wajah anaknya di laman TikTok Isnin lalu.

PETALING JAYA -Niat seorang bapa menunjukkan kecomelan bayinya di laman sosial mengundang padah apabila dia sekeluarga difitnah oleh netizen yang kononnya bayi itu adalah hasil hubungan haram isterinya dengan lelaki lain.

Menerusi perkongsian lelaki yang dikenali sebagai Azrul di laman Tiktok, sebelum ini dia telah memuat naik satu video yang memaparkan raut wajah bayinya yang menyerupai orang Korea.

Difahamkan, sewaktu isterinya sedang hamil dia kerap menonton rancangan realiti terkenal Running Man sebelum tidur dan susulan daripada itu, anaknya yang dilahirkan terkenan dengan wajah orang Korea.

Walau bagaimanapun, video yang dikongsi itu mengundang pelbagai komen negatif netizen terhadap dia dan keluarganya termasuk ada yang mendakwa anak yang dilahirkan oleh isterinya merupakan hasil hubungan dengan lelaki lain.

Namun, dakwaan netizen itu disangkal sekerasnya Azrul selepas memuat naik satu video pada Isnin lalu.

Ekoran kejadian itu, dia sekeluarga tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan kepada pihak yang tidak bertanggungjawab melemparkan fitnah itu.

Pada masa yang sama, Azrul turut menggesa kepada mana-mana individu yang telah memberikan komen secara negatif untuk memadamnya dalam masa yang terdekat.

Komen seperti orang yang tak ada otak dan tak ada agama. Apa yang diorang cuba nak sampaikan kat sini sepertinya isteri saya berzina dengan orang lain.

Perkara sebegini sangat melukakan hati saya sebab itu darah daging saya. Zuriat saya, anak saya dikeluarkan kenyataan tak masuk akal begini,ujarnya.-K! ONLINE

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-3-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
saman terus bang..netizen memang jari lagi laju dari otak
ingat lawak kot komen2 bodoh gitu
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 05:55 PM | Show all posts
Berita Kepoyoan apa ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 05:58 PM | Show all posts
apa rupa bini dia?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama kot mata pak ni dengan budak ni. Apala manusia. Jahat sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bibir pun iras.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:04 PM | Show all posts
netizen ni lawak la

netizen mmg suka fake news

hari ni je ada fake news dlm forum ni

pfizer tu made in israel

tak ke bangang netizen ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk sgt kot konon nak bergurau
Tu dah mcm menuduh wife dia berzina dah tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 3-3-2021 05:58 PM
apa rupa bini dia?

Mcm ada chinese look ckt...xnmpk sgt muka bini dia ni..kt tiktok jenuh scroll sampai bwh,sipi2 je tunjuk muka bini..video tiktok penuh muka anak2 ngn jantan ni je...gigih betul nk bertik tok kan..kan da mendapat...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:12 PM | Show all posts
takpe la.. dia suka dpt baby muka korea kott..



Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:30 PM | Show all posts
AmandaRollins replied at 3-3-2021 06:05 PM
Mcm ada chinese look ckt...xnmpk sgt muka bini dia ni..kt tiktok jenuh scroll sampai bwh,sipi2 je  ...

ikut muka wife kott.. iols pun penat scroll.. nampak dia duet dgn adibah noor je...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik kami laki bini bukan kaki showoff.. kalau tak bertimbun kot org tuduh..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa kau harap bila batak socmed? Hanya pujian je ke? Opkos cercaan lagi banyak dari pujian dik.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Len kali kan dik jgn jadi batak sikit2 nak up dekay social media
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 06:49 PM | Show all posts
Kalau tak nak orang ramai komen apa2 jangan letak apa2 dalam social media.  Kalau dah diletak pasti ada je komen yang tak sedap didengar bukan yang baik2 je.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:22 PM | Show all posts
macamana kalau netz yg disaman tu minta bukti dna
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
semua nk tunjuk, kan dah mendapat
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel. Ada je iras bapaknya aku tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujur zaman gua dulu takde benda2 batak macam ni.ada sekor dua je batak hantar gambau anak2 kat majalah baby.tu pun ramai yg kecam dari belakang
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 07:51 PM | Show all posts
tu lah galak sangat nak tunjuk.. lapar perhatian.. harapkan pujian.. bila kena kutuk... sentap..tisu...huh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list