Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3037
View
30
Reply

Eleh.. Ruhainies akui kekok jadi selekeh dalam lakonan

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-3-2021 07:16 PM | Show all posts |Read mode
Eleh.. Ruhainies akui kekok jadi selekeh dalam lakonan

Pelakon cantik, Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah binti Zainul Ilyas, 29 sememang sudah dikenali ramai.

Kerap memegang watak utama dalam drama-drama di televisyen, pelakon wanita itu sudah sinonim dengan watak gadis cantik yang bergandingan dengan ramai pelakon hebat.

Menerusi penulisan Kosmo! Ruhainies sanggup mengenepikan imejnya yang kemas dan sentiasa kelihatan cantik demi menjayakan watak gadis kampung yang kurang berdandan.

Berlakon watak gadis kasar
Dia mengakui bahawa kekok menjadi selekeh kerana tidak berpenampilan seperti itu memandangkan amat mementingkan penjagaan diri.

Namun, bagi watak untuk drama terbarunya yang diadaptasi dari novel karyaa Siti Rosmizah berjudul Cukup Derita Itu dia sanggup menyahut cabaran tersebut.



Dalam drama berkenaan saya lakonkan watak Ellani. Karakter Ellani begitu mencabar kerana sangat berbeza dengan watak yang sering dibawakan sebelum ini. Selain bekerja di warung dan menoreh getah, Ellani juga tidak suka bersiap.

Saya pula seorang yang mementingkan penampilan diri, jadi apabila diminta untuk tidak bersiap, kekok sungguh hendak menunaikan permintaan itu. Namun, kali ini saya mencabar diri membawakan sesuatu yang keluar dari zon selesa, kata Ruhainies.




Demi tuntutan drama
Walau bagaimanapun, Ruhainies mengakui sangat mendambakan watak sebegitu kerana berbeza dengan lakonan-lakonannya sebelum ini.

Dia akui bahawa ketika melakukan watak tersebut, ada sedikit rasa janggal, namun disebabkan ramai yang memberi sokongan dan tunjuk ajar, dia mulai selesa serta mutu lakonannya juga semakin baik.

Sudah lama saya mendambakan watak seperti ini dan akhirnya rezeki datang selepas enam tahun berkecimpung dalam bidang lakonan.

Dalam drama ini juga, kali kedua saya bekerjasama dengan pelakon senior Jasmin Hamid selepas gandingan beberapa tahun lepas. Banyak benda yang saya dapat pelajari daripada Kak Jasmin dan pada hari pertama lagi kami sudah dapat mencipta keserasian, kata.



Ruhainies merupakan adik kepada pelakon Nur Risteena Munim yang mulai mencipta nama dalam drama bersiri Hello Mr. Perfect! bergandingan dengan Fattah Amin.

Dia mulai aktif bekarya dengan membintangi pebagai drama sejak tahun 2014 sehingga kini.

Sumber: Kosmo! (Farhana Abd Rahman)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-3-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa yg keluar dari zon selesanya? Alahai dia ni..ramai kot artis yg bwk watak mcm ni. Kot kata bwk watak alien ke, aksi2 yg buat sendiri ke tak pun watak call girl yg mmg sgt daring baru la out of comfort zone giteww
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik ke?
Muda lagi breast nampak jatuh.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:36 PM | Show all posts
Edited by Owlknight at 3-3-2021 08:37 PM

dia ni ke yang Jasmin Hamid refer dalam komen before this?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:36 PM | Show all posts
Bugima nye la hai mende ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelakon cantik? Celah mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
rasanya thread pertama ruhainies sebagai pelakon tanpa kisah cinta sawit romantis sheol.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Owlknight replied at 3-3-2021 08:36 PM
dia ni ke yang Jasmin Hamid refer dalam komen before this?

Jasmid Hamid ckp pe..

Tuk x ot.. Ala ckp je la x nk berlakon pakai selekeh2.. X fofular..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni manja betul. Ayat pun semacam imbecile. No wonder iols meluat. Tapi nak try tengok gak cite ni since sheols jadi comot. Maybe she look better dlm cite ni nanti
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 10:23 PM | Show all posts
apesal drpd tepi layut giler nampak tek dak ni..?
dahlaa belum nikah...
kalau takde sarung cmner laa tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-3-2021 08:29 PM
Cantik ke?
Muda lagi breast nampak jatuh.

Nanti keluat thread breast dikecam jatuh seperti beranak, ruhainies terangkan puncanya dia tak suka pakai bra bila dirumah
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa gambar 1st tu jasmin hamid cm mak nya si zahirah.. Ada iras la..
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-3-2021 08:29 PM
Cantik ke?
Muda lagi breast nampak jatuh.

Kemain sis..tajam penglihatan tuh..hahaahahah..terus ai skrol naik atas tgk.. kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni nampk fake betul eh...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 01:58 AM | Show all posts
cantik ke???
mana kurex?
sape tag @Kurex dapat 10k... tc appliess gitturrwwhhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang reality kau selekeh la bodoh!!!
Acah 24jam bergaya padahal tiap kali kau pakai baju mahal tetap nampak persis amah! Tak cantik pun tu, muka pun tua sebelum usia, sama macam kau yg takde produk, balik2 cerita pasal jantan! Puihhhhhhhh

Kau kekok sebab kau tu tak pandai berlakon! Takde bakat, takde gred kau ni. Busuk pulak, muka basic je, yg mana mampu didapati dekat mana2, takde istimewanya kau ni!

Sampah kau!! Puihhhhh puihhhhh puihhhhh puihhh puihhh puihhh puihhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 09:09 AM | Show all posts
aah kan..... cantik ke????
besha besha jeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 09:28 AM | Show all posts
payah nk jaga jenis mcm ni,maintanent tinggi ni,
adakah pemanduan jenis mcm ni selesa??
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Jasmin hamid mai komen cepat thread ruhainis ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini mengiyakan semua org boleh cantik
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list