Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3400
View
37
Reply


Meruntun Hati - Tengku Norashikin Menangis Buat Rakyat Sebak

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2021 02:26 PM | Show all posts |Read mode




Melalui Laman Rasmi Facebook Selangor Royal Official, ayahanda kepada Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor, Tengku Permaisuri Norashikin, Allahyarham Haji Abdul Rahman Bin Baba telah meninggal dunia pada jam 3.40 pagi, 20 April 2021 (Selasa) kerana sakit tua di kediamannya di Shah Alam.


Jenazah Allahyarham dibawa ke Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah untuk dimandi, dikafan dan disembahyangkan.









Beberapa foto yang dikongsikan laman rasmi tersebut mengundang sebak warga maya. Gambar Tengku Permaisuri Norashikin yang kelihatan begitu sedih sehingga mengalirkan air mata tular di media sosial selepas baginda kehilangan ayahanda tercinta, Tuan Haji Abdul Rahman Baba,89 semalam.













Foto yang dirakamkan petugas media dan istana di majlis pengebumian ayahanda Tengku Norashikin meruntun hati warga maya. Dalam pada itu, mereka turut menitipkan ucapan takziah buat Tengku Norashikin dan keluarga diraja atas pemergian Allahyarham.




Meruntun Hati - Tengku Norashikin Menangis Buat Rakyat Sebak



Sebagai info dipetik dari Murai, allahyarham meninggalkan seorang balu dan tiga anak. Tengku Norashikin merupakan anak bongsu daripada tiga beradik.






Kredit foto - Facebook Selangor Royal Official via murai.my



Allahyarham yang berasal dari Kampung Baru, Kuala Lumpur pernah berkhidmat bersama Askar Melayu berpengkalan di Kem Terendak, Melaka.


Salam takziah kepada Tengku Permaisuri Norashikin dan keluarganya. Semoga tabah dengan kehilangan ini. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-4-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
aku tengok Permaisuri menangis kat pic tu, aku pun ikut sebak jgk
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Datuk TPS dari Melaka ke.. nama Baba biasa orang Melaka.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lepas tengok pic arwah yg last, aku pun rasa sebak juga
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tengok TPS sejak puasa ni. Bertudung bawal cerut depan & tanpa makeup, simple yg lawa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 03:42 PM | Show all posts
teringat arwah ayah, lahir tahun 1935, meninggal dunia pada 8 ramadhan tahun 2003.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Traumatic sgt, hilang ayah, takder galang ganti. Sampai skg iol masih berduka semenjak kepulangan ayah ke rahmatullah. 9 tahun dah. Its not easy, tapi kena redha.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayahnya hidup till 89.
Dapat tengok anak jd permaisuri.
Tanam pun makan di raja.

Good ending if not a great life before that.

Not many dapat macam ni.

Tak #dengkike tapi taklah sampai nak menangis

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi lah. Me'ols pun ter nangis sama
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree: Ayahnya hidup till 89.Dapat tengok anak jd permaisuri. Tanam pun makan di raja. Good ending if not a great life before that. Not many dapat macam ni.  ...

Sebak baca komen ni.... good ending in deeed.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Queen ni tetap cantik Walaupon tgh sedih. Kalo aku mata dh bengkak menangis  Walaupon tutup pakai mask
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah buat Permaisuri. Rasa sebak sama.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Sembah takziah tengku permaisuri...


bila lah nak jadik jd permaisuri agong.. sedap sikit mata memandang... netizen rengsek btol dgn #dengkike skrg ni..dasar berpura2 btol macik tu {:yameteh
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 06:00 AM From the mobile phone | Show all posts
cikanggun replied at 22-4-2021 05:36 AM
Sembah takziah tengku permaisuri...



Mgkin akan lebih memahami rakyat marhen sbb queen dulu pun ayah keja askar je.. so taraf hidup pun biasa2 ja agaknya zaman kanak2.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
awekjepun replied at 22-4-2021 06:00 AM
Mgkin akan lebih memahami rakyat marhen sbb queen dulu pun ayah keja askar je.. so taraf hidup pun ...

No doubt. Unlike #dengkike mmg lahir2 atas dulang emas/balak.. mana pernah rasa susah mcm marhaen. TPS commoner, mungkin akan lebih memahami rakyat jelata.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 08:10 AM | Show all posts
Salam takziah buat tengku permaisuri dan keluarga.

sebak tgk gambar. terkenang arwah bapak yg telah  meninggal 2 tahun lepas, 30 ramadan, sehari sebelum raya 2019.
al-fatihah buat mereka yang telah pergi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
cikanggun replied at 22-4-2021 05:36 AM
Sembah takziah tengku permaisuri...



rengsek btol..
makin galak upload bukan2 nonsense stuff..
facepalm.. padan rakyt marhaen sekarang ini tak hormat theyols
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 10:40 AM | Show all posts
LadyCarefree replied at 21-4-2021 04:59 PM
Ayahnya hidup till 89.
Dapat tengok anak jd permaisuri.
Tanam pun makan di raja.

Betul... me oll sebak tengok lagi2 part yg dia cium tu, sbb dpt rasa kasih syg seorang anak kepada bapanya...terus teringat kat mak ayah me oll kt umah. mujur dekat.

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2021 10:50 AM | Show all posts
Takziah TPS. Sebak...siapa yang pernah lalui  tau lah sedihnya macam mana
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list