Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13687
View
222
Reply

"Allahu, Berbirat Anakku Ditibai Cikgu Hanya Kerana Tak Siap Kerja Sekolah"

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2021 07:05 AM | Show all posts |Read mode
Seorang ibu terkejut dan sedih apabila anaknya mengadi dirotan guru. Sampai menggigil tubuh, katanya.














Menerusi perkongsiannya di Facebook, Puan Eda Ni memuat naik beberapa gambar bukti tubuh anaknya berbirat dirotan.


Malah, wajahnya juga terdapat kesan calar selain gambar serpihan pembaris kayu patah dipercayai digunakan untuk merotan kanak-kanak terbabit.


Perkongsian tersebut menimbulkan tanda tanya di sebalik motif kejadian berkenaan yang disifatkan tidak wajar.


Bercerita lebih lanjut, wanita itu mendakwa guru anaknya berbuat demikian kerana kanak-kanak itu gagal menyiapkan kerja sekolah yang baru sahaja diberi.











Kredit foto: FB Puan Eda Ni




Menerusi beberapa posting lain, Puan Eda memaklumkan bahawa dia sudah membawa anaknya ke klinik dan membuat laporan polis dan difahamkan, kes kini dalam siasatan. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-4-2021 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Degil sangat agaknya anak dia ni. Tah lah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
kakakpositifker: Degil sangat agaknya anak dia ni. Tah lah.

Degil atau bodoh bukan alasan cikgu untuk pukul sampai mcam tu sekali.. ni pukul atas emosi.. bukan hukuman sewajarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu sekolah rendah..aku penah gak kena pukul berbirat mcm ni.. kat betis.. balik rumah.. aku tgk je betis aku tu..sambil menangis... tak bgtau pun mak ayah... dan aku dendam cikgu tu sampai hari ni. Hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
I reserve my comment until further investigation, sebab budak2 pon ye lah maybe cikgu ada pukul, tpi maybe haritu jugak diorang ada bergaduh ke sesama sendirii.... Kita x thu  
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu kesurupan ker bulan2 posa nie...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Agak2 lah. Kan ada peraturan & guideline. Time aku skolah pun aku ingat bnda ni. Utk setiap jenis kesalahan, ada proper tindakan yg boleh diambil. Itu pun ada jenis kesalahan, level dia, siapa boleh ambik tindakan n etc. Bukan ikot suka hati jaa

Setakat tak buat homework nk tibai anak org camni. Ni dah salah namanya. Aje gila cikgu ni pun.

Harap dikenakan tindakan undang2. Benci btol aku ngn org gila suka tibai anak org ni...ingat takdak undang2 apa

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:53 AM | Show all posts
betul tu. buat pemeriksaan perubatan n report polis.
kita ada sistem SSDM kalau budak buat salah. report je situ.. cukup point buang je sekolah.
kenapa nak sakitkan anak org.

pukul tak kan jadikan budak lebih rajin atau  pandai.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu ada masalah anger management ke?
Kita dengar pihak cikgu punya alasan mcmana..
Jangan cite pasal dedolu kena pung skang jadi orang...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Panjang karangan mak di fesbuk. Macam menulis cerpen pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 23-4-2021 06:21 AM
Dulu sekolah rendah..aku penah gak kena pukul berbirat mcm ni.. kat betis.. balik rumah.. aku tgk je ...

Jahatnya cikgu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:17 AM | Show all posts
gila la kalau pukul sampai pecah pembaris tu. melampau sangat.
aku dulu kena rotan kat bontot, berbirat. duduk tak boleh, baring tak boleh. tp haram la aku nk citer kat mak pak aku. punca kena rotan? sebab kat buku tulis aku ada kesan minyak terkena bekal makanan aku bawak ke sekolah. setompok besar sikit dari syiling 50sen. bagero punya guru besar. puii
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke ni? Ke mak sndiri yg belasah? Lps tu nk selamatkn diri ko ugut ank tu supaya jgn bkk mulut. Ank pon nmpk mcm x berapa je. Just my 2 posyen.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
jgn x tau ye ramai je cikgu yg ada mental illness kt skolah
tp tetap la simpan jgk cikgu mcm tu
tunggu masa je end up jd mcm ni la
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak mcm mana perangai kt sekolah..?kdg2 dpn makpak kemain mcm malaikat...kt sekolah tnjuk lagak..n ai nk tgk jgk kenapa ckgu tu sebegitu sekali memukul student.. sepatutnya kena tahan sabar..kalau betul xsiap keje sekolah,setakat pukul tapak tgn ok lg laa..ke budak tu menjawab balik?y bt ckgu ni hilang sabar?kalau senang2 ckgu hilang sabar,mohon ltk jawatan lah..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:39 AM | Show all posts
Nak dgr both side dulu...
hurmmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:48 AM | Show all posts
ada cikgu2 kat sini x?
dari dulu aku x paham nape cikgu angin sgt kalo xbuat keje sekolah
cikgu tu masa budak2 hingusan dulu keje sekolah x pernah x siap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak wajar... Hukuman tujuannya untuk mendidik.  Kalau begini bukan mendidik dah namanya...  
Me sebagai guru pun frust tengok cikgu hukum begini. Besar mana je kesalahan murid sekolah rendah tu...  Alaaaahai...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:50 AM | Show all posts
lepas nie anak sipolan nie takkan disuruh buat kerja sekolah pun....tak de cikgu nak amik risiko....benda sebelah pihak....susah juga nak amik port
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2021 08:54 AM | Show all posts
aduhai yg cikgu pon nak pukul tak agak2
smpai berbirat gitu ha

tp kt tgn n dahi tu mcm luka terjatuh
boleh jd jugak bergaduh ngn kawan ke kan

xkan cikgu tu tolak budak tu kot smpai terjatuh

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list