Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8287
View
128
Reply

UPSR Dimansuhkan, Suhaimi Saad Bangga Dapat Buktikan Sijil Pelajaran Tak Penting

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-5-2021 01:26 PM | Show all posts |Read mode
Suhaimi Saad kembali lagi dan macam biasanya kata-katanya pasti akan membuatkan darah rakyat Malaysia membuak sebab marah.


Kali ini katanya keputusan untuk tidak menghantar anak-anaknya ke sekolah adalah langkah yang tepat sekali.


  



Lebih-lebih lagi apabila kerajaan mengumumkan untuk memansuhkan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR).


Kata Suhaimi, tindakan kerajaan itu membuktikan manusia tidak seharusnya bergantung harap kepada sijil pelajaran, sebaliknya meletakkan sepenuh kepercayaan kepada rezeki Tuhan.


Foto: IG






???Lagi kebenaran dizahirkan. Sebelum ni ampa maki aku sebab kononnya aku nafikan hak anak anak.


???Nanti anak-anak takdak UPSR, takdak PT3, takdak sijil, payah nak kerja. Payah nak cari makan. Sekarang makan la sijil UPSR dan PT3 ampa tu.


  



  



???Bukalah minda. Hidup mati kita kena bergantungharap pada Tuhan. Bukan makhluk.


???Jangan rasa hidup boleh berjaya dengan satu cara saja. Cara yang paling betul adalah cara yang Allah dan nabi tunjukkan,??? tulisnya melalui Instagram.




  





Tambahnya kejayaan seseorang manusia bukan hanya diraih melalui bidang pelajaran tetapi banyak lagi cabang lain.


Suhami Saad menang ke ni macam mana ni? -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-5-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah luncai terjun dengan labu2nya
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
betullah tu, adik ustaz don, si donkey
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah dah lah guna agama sekerat2 nak menidakkan hak anak2. Hurmmm
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ni dah lapar.. Mengantuk pulak.. Baca thread bila tang gambar saja.. Terus meloyan nak terjeluak keluar angin dari perut aku.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu depa mansuh SPM plak..bio dia sorak
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:08 PM | Show all posts
ya Tuhan.. suhaimi saad dapat jackpot!! tak sangkanya!!...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:09 PM | Show all posts
alahai si gila ni bila bagi pendapat memang nampak kedunguannya.

mansuh upsr tak  bagi effect apa la. Lain la mansuh SPM.
kalau mansuh SPM sekalipun, budak2 yang bersekolah jauh lebih bagus dari
anak2 hang sohai.

Toksah berangan la konon2 hang amik tindakan bijak ka apa
hang memang bodoh sohai

sama spesis dengan laki kawen 4 anak 28 org tu
cerita nak up je
nak tegakkan ego sendiri anak jadi mangsa


Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:12 PM | Show all posts
@Cari-Saiful avatar female / male?

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:13 PM | Show all posts
bodonya
takat upsr cancel pun ko nak bangga
mana ada orang cari keje dgn upsr skrg
spm tetap ada, or whatever nama yg akan digunakan kelak la
plus, orang bukan komen pasal sijil je, org komen pasal pendidikan
ko letak anak kat rumah apa pendidikan yg ko bagi? ilmu lipat kain je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:13 PM | Show all posts
Penduduk bumi sfera xpayahla cover cerita dia.
Bila penduduk bumi leper je sosek psl dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:15 PM | Show all posts
Bewok kata idup mati berserah pd Allah aje.....
tapikan.....kenapa bewok tetap berusaha dan iklankan serbis urut urit kat apps gay Grindr ye??? Kan ke baik menadah tangan kat umah aje tanpa berbuat apa2????
Kenapa seblm ni bewok gigih melolong melalak kat pasar tani atas pretext kutip derma utk Tabung Derma dan sehari lps bertungkus lumus, bewok blh pg enjoy makan bahu kamben bagai??? kan ke baik duduk kat umah menadah tangan agar turun bahu kamben tu kat umah???
Dh terlebih ngetum ke bewok??

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman sekarang ni ada ke lagi orang apply kerja guna sijil UPSR? Sorry, iols tak tahu.

Tapi most company masih require SPM untuk job application. Cuma untuk kes Aimy ni, mungkin dia rasa anak-anak dia tak perlukan SPM. Yelah, dia kan dah ajar anak dia vocal, teknik lipat kain.. maybe anak anak dia boleh mulakan kerjaya di Jakel... jerit jual kain dan lipat kain customer. Itu pun kalau Jakel tak kisah hire without qualification lah
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:20 PM | Show all posts
uori replied at 4-5-2021 01:41 PM
betullah tu, adik ustaz don, si donkey

dia ingat orang lain bodoh mcm tollowers dia agaknya.
pi petronas tak pakai mask ka sampai orang dok nampak muka dia

puihhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau boleh nampak la selautan bodoh tu, semua tu sohai yang punye...ko rasa ko wali ke sohai segala pendapat ko Allah nak ikut? UPSR mansuh TAPI ada kaedah pengganti...kali ni guna Pentaksiran Bilik Darjah & PAJSK..,in fact kekdah ni dah digunapakai dari tahun 2019.... skopnye lg meluas n detail dr UPSR ... Banyakkan membaca la sohai...., ni tak,  dahlah bodoh, status2 pun bodoh,  dengan muka2 pun terzahir bodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:21 PM | Show all posts
Bewok
Kami tau ampa suka benaq skodeng kat sini tapi tak mampu nak komen sbb hati tisu...kang nanges tepi bucu jamban sbb tak tahan kena kecam dgn forumers kan...
Ni, aku nk habaq sat....ampa pi lar curik ka, beli ka pisau cukuq dan kasi tarah semak samun kat dagu ampa tu....dah rupa mcm berus dawai gosok punggong periuk ja kami tgk....dah serupa mcm rupa Prof Serba Tau dlm majalah Gila2 satu zaman purba dulu..... Mcm ghupa chiep dlm movie Planet of The Apes pun byk gak

Haa....dan satu lagi, ampa tak payah lah dok keluaq statement bingai kat socmed  bumi bulat ni....jgn dok main socmed kat bumi bulat....ampa pi lah main socmed kat bumi rata....jgn ampa dok mai carik publisiti kat bumi rata kami.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:24 PM | Show all posts
helicornia replied at 4-5-2021 02:13 PM
bodonya
takat upsr cancel pun ko nak bangga
mana ada orang cari keje dgn upsr skrg

nampak tak cerdik kan. itupun ada hati nak homeschool anak dia

kadang nama ja mansuh, macam UPSR ni mansuh silap2 tahun depan
budak darjah 6 ada jugak exam cuma nama lain ja.

yang si sohai ni perasan konon dia mengambil langkah yang tepat



Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu nk biar je semua umat islam jd bodoh mcm ko lakibini? Apa sumbangan dia kat umat islam pun taktau la...nmpk bebal 24/7..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:26 PM | Show all posts
red_velvet replied at 4-5-2021 02:20 PM
Kalau boleh nampak la selautan bodoh tu, semua tu sohai yang punye...ko rasa ko wali ke sohai segala ...

sohai kan ikon kebodohan.
mana pernah cerdik.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia kena lah up citer baru, sebab nak pasarkan album yang bakal terhangat di dunia leper dan sfera kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list