Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
55041
View
561
Reply

Nabila Huda Positif Covid-19, Hilang Deria Bau, Batuk Dan Selsema

[Copy link]

Author: CARI-MRO    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-5-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
so abil ni marah dgn ex-PA sheols si niesa khalil la ye?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyrara replied at 13-5-2021 08:26 AM
Igs abil tu tuju pada niesakhalil ke? Dan dan niesa tu dah tak jadi manager dia.

Ya rabbi sampai macam Tu Sekali? Lepas Tu Kalau anak dan suami Dia kena covid19 dari Dia dorang pun putuskan hubungan lah dengan Dia sepatutnya Kan... gila teruk perangai Dia ni, dah lah makan buka pintu bilik... teruk2 ND Tu Dia Memang fully isolated dalam bilik, jumpa laki Dia pun dari vc je... abil ni je degil sangat Lepas tu sibuk salahkan orang lain...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-5-2021 11:44 AM
Sejak dia kena kuarantin  ni laa kot dia salahkan org bagai. Taktaula gaduh ke apa dia je yg nampa ...

Masa gaduh dengan keluarga Dia, dengan keluarga niesa ni lah Dia tumpang beraya sekali merasa raya bersama beberapa tahun. Ish Dia ni, Melampau pula rasa perangai Dia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
So dia merempan pnjg leba blem kaka nowa ?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Niesa ke org yg dia tuju tu? Kalau tkena covid mane boleh salahkan org lain..sape2 pun x nak kena.lain lah dia dah tau positif ..patut kuarantin tapi jejalan sana sini...mcm abil dah tau positif..kurung je la dalam.bilik..siap.makan bukak2 pintu..gelak.tawa lagi..virus bukan nampak pun kalau terbang...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 12:18 PM | Show all posts
plot twist kot, so nnti kontak rapat tak salah kan dia pula..

covid ni detect bile test jek..entah2 yg test dulu sebenarnya berjangkit dengan org yang test kemudian.. dah jadi kluster nanti KKM akan kaji ye ianya datang dari siapa sebenarnya dahulu. be classy, jgn salah menyalahkan
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
captainQUE replied at 13-5-2021 12:05 PM
Ya rabbi sampai macam Tu Sekali? Lepas Tu Kalau anak dan suami Dia kena covid19 dari Dia dorang pu ...

Eh iols baru tgk ig dia boleh ke bukak pintu gitu ya? Dia dahla ada simptom bagai kan.
Dia mmg positif ke just kuarantin je ye sbb takde buat pengumuman pun.

Takde sapa ke tegur ya la kalau da tiap kali makan depan pintu gitu.
ND tu anak dia taktau pun dia ada dlm umah, ingat dia kat hospital.
Kalau tau mesti dia merengek nak masuk dlm bilik tu elok gak bgtau ada kt hospital.
Budak kecik ni susah skit jenuh bapaknya nak pujuk nnt.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ratuiphone replied at 13-5-2021 12:15 PM
Niesa ke org yg dia tuju tu? Kalau tkena covid mane boleh salahkan org lain..sape2 pun x nak kena.la ...

Taktaula agak je la sbb tiba2 arini umumkan bukan lagi manager.Lepas semalam rempan salahkan org.

Nak plak niesa n famili mmg ada kat maeps taktaula bila niesa tu kena.

Tizz ngn ND bgtau dorang positif lepas buat test sbb ada close contact kategori C.
So taktaula sapa yg dorang close contact sampai dapat virus tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa berjimba semua ibarat keluarga... siap hiking masuk jeram waterfall bagai.. mask ke mana SOP ke mana... Bila dapat covid salahkan orang... Apooo
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 13-5-2021 05:26 AM
Kluster kota warisan kee yg sis ckp ni

X lah ni kluster dgn kwsan kg i. Ramai yg kena 200++ kes positif. Budak sekolah kena dlm 50++ org jugak. Kluster ni buat ramai org kg marah sbb diaorg mcm nk sembunyikan kontrak rapat. Masa diaorg masuk hospital bila tanya diaorg tipu x mengaku keluar merata n sebarkan virus dekat kwn2 diaorg. Sampaikan ada family dah ada simptom yg teruk terpaksa serah diri sendiri buat swab test
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 13-5-2021 01:55 PM
X lah ni kluster dgn kwsan kg i. Ramai yg kena 200++ kes positif. Budak sekolah kena dlm 50++ org  ...

Apaa daaa.. bongok betul
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
captainQUE replied at 13-5-2021 12:08 PM
Masa gaduh dengan keluarga Dia, dengan keluarga niesa ni lah Dia tumpang beraya sekali merasa raya ...

Kan... iols teringat dia post tu. Mcm bff gitu susah senang bersama. Pergi bercuti pun sama gila2 perangai kan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 13-5-2021 02:14 PM
Apaa daaa.. bongok betul

Golongan kaya mcm tu lah. Diaorg saja sorok kontrak rapat sbb nak beraya xnak bagi kes diaorg banyak n ada kluster. Nasib ramai yg serah diri utk swab test. Pihak kesihatan siap kena keluarkan memo suruh sapa2 yg ada g tempat diaorg berzumba untuk buat swab test

Sbb perangai selfish diaorg org2 kg n budak sekolah jadi mangsa. Sbb tu i marah kalau yg jenis x patuh sop lepas tu kena covid buat ayat play victim n salahkan org lain
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-5-2021 12:40 PM
Taktaula agak je la sbb tiba2 arini umumkan bukan lagi manager.Lepas semalam rempan salahkan org.
...

nowa & tizzy tu nmpk positive je siap video call sama2, support each other masa quarantine. while abil merempan2 & post igs marah2. beza betul. ingatkan cool sgt, rupanya kuat sentap
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-5-2021 12:37 PM
Eh iols baru tgk ig dia boleh ke bukak pintu gitu ya? Dia dahla ada simptom bagai kan.
Dia mmg po ...

Confirm positive dah, news dah ada. Abil Tak bagitau, Amy search yang bagitau Dia positive
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Jd abil nk salahkan niesa lah nie??
Langgar sop sama2.. Bila kena covid salahkan org??
Dulu kemain lg kawan susah senang konon..
Kalo duduk diam2 muhasabah diri apa salahnya..
Sejenis manusia xleh dibuat kawan abil nie..

Kuarantin skrang pon xbuat betul2.. Makan sama2 buka pintu.. Elok2 anak n laki xkena.., esok2 semua jangkit skali..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-5-2021 12:40 PM
Taktaula agak je la sbb tiba2 arini umumkan bukan lagi manager.Lepas semalam rempan salahkan org.
...

Niesa Tu kena masa yang sama dengan ND dengan TZ tu juga. Motif I tau, Sebab I nampak dorang ni berjimba sama so bila dah 2 orang Tu kena, Tak mustahil yang lain akan kena so I stalk geng2 dorang ni Tu yang tau geng2 dorang ni kena juga.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia mana penah salah.. kau angap jela ni ujian.. jenis yg sikit2 salahkn org lain ni susah.. dia sendiri xjaga sop.. lain la sebelum kau kena ni kau mmg jenis ddk rumah jaga sop..tp tgk elok jea keliR sana sini.. bila dah kena terus org lain disalahnya.. stupid
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-5-2021 12:37 PM
Eh iols baru tgk ig dia boleh ke bukak pintu gitu ya? Dia dahla ada simptom bagai kan.
Dia mmg po ...

Kan dok pung pang pasal sop.. kau bila dah +ve tu ddk jela bkurung diam2 dlm bilik.. sebok jgk nk berayA.. dok mkn depan pintu.. kang laki n anak +ve bru tau.. klau dah circle kau jgk kena just support la each other ni sebok dok salah kn org sana sini.. jenis xboleh buat kawan abil ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyrara replied at 13-5-2021 08:26 AM
Igs abil tu tuju pada niesakhalil ke? Dan dan niesa tu dah tak jadi manager dia.

Dia ada perli niesakhalil ke ? Iols tgok xde plak. Yg ada dia cuma bgtau niesa bukan manager dia lg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list