Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
55042
View
561
Reply

Nabila Huda Positif Covid-19, Hilang Deria Bau, Batuk Dan Selsema

[Copy link]

Author: CARI-MRO    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-5-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 12-5-2021 08:41 PM
Dia gelak kuat2 mulut ternganga tu ingat corvid tak boleh tersebar ke? Ntah2 ramai yg kena corvid da ...

hahaha. mulut ternganga. i dapat imejin. dia ni tk menjadi betul rupa dia. opps off topic.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Whatttt ..kan jenis kaki lepak gak
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Xmustahil ya keisha tu bakalan kena juga covid. Meols ternampak gambar keisha diapit mak nya, tizz dgn nd dalam 1 frame.

1st swab mungkin -ve. Apa2 pun doa jelah moga swab test kali ke-2 nnt negatif jugak utk semua kontak rapat. Jangan yaqqin sgt masing2 ya boleh lega walau 1st swab xde apa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
miracle_forever replied at 13-5-2021 02:41 PM
nowa & tizzy tu nmpk positive je siap video call sama2, support each other masa quarantine. while  ...

Itulah waktu ini lah masa nak muhasabah diri ke apa.
Daripada duk menyalahkan orang sana sini lebih baik fokus untuk sembuh.
Nak sembuh cepat kena sentiasa tenang dan berfikiran positif.
Iols pun ingat dia jenis rileks2 jaaa rupanya emmm

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 04:23 PM | Show all posts
captainQUE replied at 13-5-2021 12:05 PM
Ya rabbi sampai macam Tu Sekali? Lepas Tu Kalau anak dan suami Dia kena covid19 dari Dia dorang pu ...

I pon baru tgk igs sheols
Macam mana boleh makan buka pintu bilik kalau positive + kena quarantine?
Kalau gitu baik x yah quarantinekan diri
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I cadangkan baik hubby n anak sheols buat covid test
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
wanokakaka replied at 13-5-2021 03:27 PM
Kan dok pung pang pasal sop.. kau bila dah +ve tu ddk jela bkurung diam2 dlm bilik.. sebok jgk nk  ...


Tang mana tah jaga sop nya shooting takde penjarakkan sosial pun.

Ni tengah kuarantin pun ala kadar je dia buat.Tak penah lagi tgk org kuarantin boleh makan sama2 depan pintu bilik.
Boleh lagi selfie raya ngn family duk depan pintu.
Kalau betul terpaling jaga sop dan sayang pemeli kuarantin la bebetul.

Pastu tak abis2 post merempan hesteg sapa makan cili dia terasa pedas,
Saja nak mengundang org menyangka yg bukan2.

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 13-5-2021 03:48 PM
Dia ada perli niesakhalil ke ? Iols tgok xde plak. Yg ada dia cuma bgtau niesa bukan manager dia l ...

Ai pon bc yg niesa tu da lame x jd manager die dah..bukn die pecat ke ape..tp ai pon x suke she slhkn org lain..if jaga SOP..mmg x la positif tu..ni SOP x jg..pls la salahkan diri
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Abil dah unfollow niesa dan nora... childish sungguh la perangainya... sendiri tak follow SOP pastu merentan bagai... hilang respect retis macamni, semangat setiakawan tak ada
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuarantin apa lagu tu weyy??  Kalau dh rasa susah rumah sempit pegilah pusat kuarantin mana- mana.. adoilah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia duduk rumah je berkurung lepastu orang datang tak dijemput then tetiba orang tu positif jangkit ke dia takpelah nak marah marah.

Ini bersuka ria lepak lepak laga pipi lepastu salahkan semua orang lain. Aiyooo
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Jijik nya perangai merempan bagai... Si betty pon dan2 kata si kupu2 tu sgt menjaga sop..tp kwn2 dorg msti serba slh jugak kan tu sbb cicle dorg pon org yg sama jugek.. Nak back up sape pon tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada baca komen Betty ckp

I tahu u seorang yg sangat menjaga SOP.

Ni perli ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
zanaariss replied at 13-5-2021 06:04 PM
Jijik nya perangai merempan bagai... Si betty pon dan2 kata si kupu2 tu sgt menjaga sop..tp kwn2 dor ...

sekarang walau macam mana kita menjaga sop pun, kalau nak kena pasti kena. lagi lagi kita ni pi kerja setiap hari. anak anak pegi sekolah itu hari. risiko tu ada. unless kita duduk rumah ja tak pi mana mana
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sangka abil blame org lain bila dia positive. Kamonn admit la kita sendiri pun kadang2 tak follow 100% sop. Kalau betul dia gaduh dengan niesa pasal hal ni memang tak patut. Tizz yang outspoken tu pun ok ok je. Muhasabah diri please. Support each other
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:24 PM | Show all posts
covid ni kat mana2 je abil oi,bersyukur la masih bernafas bila dapat tahu positif.ada orang dtng hospital dah pengsan,tahu2 covid. sekali ni je raya tak bersama keluarga, bersyukur la dapat makan jugak makanan raya.tu yg hospital, frontliners tu makan pun payah dgn PPE.kalau pandai bersyukur,mesti takkan salahkan orang lain. please la, you can talk with close door, kenapalah u nak risk ur loved ones, dia ingat impact dia sama ke dekat semua orang?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
likecandy replied at 13-5-2021 01:41 AM
I ingat alif satar tu bila kena terus komen kat semua org punya ig mintak maaf
Yg lain yg pernah  ...

Sebab mental dia tak pernah stabil. Sejenis suka nak salah kan orang sejenis suka nak merempan. Bagi dia dia tak pernah salah. If anything buruk jadi kat dia puncanya adalah orang lain. First thing first, kalau kau jaga SOP sangat, macam mana kau boleh terkena?

Kau dah tahu covid still berleluasa ada ko pedulik? Ko still lepak sakan, siap pegi hiking, lepak ngan crew amik gmbr rapat2 sebab kau sendiri rasa ko kebal covid. So ko tak rasa perangai ko sama je 2 x 5, 5 x bab* dengan orang yang jangkit kan kau tu? Puiii
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
captainQUE replied at 13-5-2021 12:05 PM
Ya rabbi sampai macam Tu Sekali? Lepas Tu Kalau anak dan suami Dia kena covid19 dari Dia dorang pu ...

Kan? Semua orang boleh nampak kot pompuan ni punya attitude. Netizen tak bodoh nak nilai perangai dia. Jenis bermasalah dari dulu lagi. Tu baru sikit tuhan jentik. Kejap lagi kalau laki, anak dia kena sekali, silap2 dia nak saman orang yang dia perli tu padahal diri sendiri tak isolate betul2
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 13-5-2021 08:42 AM
Tang mana tah jaga sop nya shooting takde penjarakkan sosial pun.

Ni tengah kuarantin pun ala ...

At least nd dan tiz sedar diri. Sendiri yg keluar dan jumpa ramai org, sendiri yg tanggung regardless sbb kerja atau personal reason.

Nabila huda ni sop pun dia tak faham kot tu yg bising2 konon jaga sop.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ngek replied at 13-5-2021 10:55 AM
Lps tu kecam org lain tak ikut sop. Bengap tak boleh di ubat dh nie

terus unfollow dia hrni sbb merentan2 dok menyalahkan org plak..ayat2 quote dia tu tuju kt diri sendiri ke ape
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list