Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
55046
View
561
Reply

Nabila Huda Positif Covid-19, Hilang Deria Bau, Batuk Dan Selsema

[Copy link]

Author: CARI-MRO    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-5-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak bagi shooting marah dah bagi shooting pun
Marah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 12-5-2021 04:23 PM
Hahahahha mst dia salahkan si Nora dgn tiz...kerana lepak dgn dorg habis dia pun terkena juga   ...

Teruknya tah2 kawan ko tu dapat virus dari ko, ingat kes kat sarawak tu asalnya swab test dia negatif ja pun
Tau2 dia menjangkiti sampai 3000 orang.

Apa jenis kawan laa gini sah2 la kwn2 ko dapat jangkitan drpd org lain.
Skrg ni virus ni dah ada dlm komuniti kita sapa2 pun boleh terkena.
So amiklah iktibar lepas ni jdkan pengajaran  bukannya merempan salahkan org sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Abil dok salahkan org lain mcm kes atuk budak ni ke?

Is about this young girl's grandpa got Covid through a very very good old friend. Friend tested positive but, still invite him out for breakfast didn't mention about it.
4 days later, grandpa started coughing, went to 2 clinics but doctors didn't ask him to check for Covid. Later sent him to Sunway hospital, confirmed lung disease and Covid. 4 days costed RM50k!
Later he was sent to Sg Buloh hospital, and passed away there. Unable to visit and say goodbye. So sadall within 3 weeks.
Whole family tested for Covid, 6 confirmed.
She is telling everyone, people are really, really very selfish. Tested Positive still want to invite friends, spread Covid!
*Covid 19 is out there, is invisible.* Take care everyone, stay home, stay safe

She is probably the youngest Youtuber, her story is touching and worth to SHARE, to prevent loved one get infected....
https://youtu.be/cRuFkf9xCgU

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri yg gagal patuhi sop pehtu nak marah2 org lain.bodohnya dia ni.ko tu patut dah muhasabah diri
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ni lagi hebat. member sorang tu dok ratib covid is real bagai macam baru semalam pandemik ni berlaku, ni salahkan orang pulakkk?

takleh shooting, nak shooting.

bila dah bagi shooting, cium pipi selfie peluk2 bagai dan dah jadi macam ni, covid is real dan salah orang lain pulekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak salahkan sape? Sendiri nak shooting, sendiri nak lepak dengan kawan2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ke tgh marah dgn diri sndri tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik babil ni dok salahkan sape ni
Sndri bodoh kan
Adan uke
Meluat i retis acah2
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:54 PM | Show all posts
QueenCaramel replied at 12-5-2021 06:27 PM
Ke tgh marah dgn diri sndri tu..

kalau marah dgn diri sendiri mohon quit berlakon terus lah ye..

we want more fresh faces
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kucim replied at 12-5-2021 04:27 PM
Yg salah tu si gedixxx tuuuuuu....
Hanjingggggg


ND pn terjangkit dri TZ rsanya sbb dia ckp dia tkde simpton kn prgi swab test pn sbb ad close contact TZ ad deman selsema smua tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai yg jenis x patuh sop. Keluar lepak berjimba lepas tu kena covid mula lah keluar ayat benda tak mintak jadi, benda x nampak lah. Start keluar ayat play victim.

I mmg marah sbb dekat tempat i pun ada 1 kluster yg berpunca drp golongan kaya yg x jaga sop. Bulan puasa sibuk berzumba. Dah lah x jaga jarak, sop kelaut dalam. Lepas tu duk sibuk berniaga kat bazar ramadhan. Lepas kena covid pakat buat ayat play victim. Yg jadi mangsa golongan bawahan sampai ada yg sakit teruk n meninggal. Kluster diaorg sahaja dah merebak smpai budak sekolah pun kena

Kalau golongan artis ni kena covid mmg sebab diaorg pun x jaga sop. Nmpk dlm igs artis2 malaysia ramai yg suka lepak2 mcm xde covid. Kalau betul2 jaga sop x keluar berjimba suka2 peluang utk kena pun kurang
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 12-5-2021 07:13 PM
Ramai yg jenis x patuh sop. Keluar lepak berjimba lepas tu kena covid mula lah keluar ayat benda tak ...

Nie iols mcm tau jer sapa
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:01 PM | Show all posts
I yakin je time shooting xde nya jaga SOP
Selalu tgk igs, rata2 semua takat pakai mask kat dagu/bawah hidung, walaupon kerja belakang tabir atau MUA
Time lunch, semua berkumpul, xde mask dengan alasan tgh makan, padahal tgh borak bukannya makan
So x paham kenapa nabila ni marah sgt, padahal sendiri pon x 100% patuh SOP kan
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Org lain je salah
Dia xpernah salah
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
iols baca fb geng2 dia, nowa, dgn tz berbbq sebelum tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu jangan berjimba berhuhuhaha. Possibility jadi contact rapat tu bertambah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hoii nabila bodoh.. ko la tu yg tak betangung jawabb.. bodo. Ko la yg tak pakai mask masa besukaria dgn kawan ko tiz n nora tu bodo.

Klu ko pakai mask jaga sop takde la jangkit..

Bodo bodo bodo.. ko nak salahkan sape lagi bodo
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bulan lepas kot tiga tiga ekor ni, ND, tiz ngn babil ni siap check in kat mana tah.. ramai ramai.. sendiri yg suka melepak sendiri meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Covid ni banyak mengajar aku memahami bahawa retis retis ni a different species jadi aku tak perlu sokong apa pon. Tak bagi shooting, bising. Kena covid kat tempat shooting , pon bising.
Habis tu kami yg marhaen deal dgn customers nak salahkan sapa. Hang tau yg hang tak leh caya orang yg tak nak duduk rumah jadi jaga lah.
Aku takleh husnuzon la kalau shooting babak buka mask, yg air liur tak merecik masuk rongga rongga.
Boleh bayang tak tengah berlakon jadi makcik bawang, tak kan la air liur tak merecik.
Mujur dia ni best berlakon jadi aku cakap secara general je kat atas tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia gelak kuat2 mulut ternganga tu ingat corvid tak boleh tersebar ke? Ntah2 ramai yg kena corvid dari dia...play victim pulak... Si Nora tu elok jer duk diam2 dlm bilik sambil2 bagi info kat followers dia...a positive person bukan merempan x tentu pasal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list