Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
4434
View
82
Reply

[Tempatan] Pusat beli belah, SOGO dibuka hari ni lengang lepas tersenarai dalam HIDE

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-5-2021 06:24 PM | Show all posts |Read mode
Pusat beli belah lengang selepas tersenarai dalam HIDE
By
Shawaliah Hadir -
12 May 2021


KUALA LUMPUR – Hari ini merupakan hari pertama pembukaan semula kompleks beli belah, Sogo selepas ditutup selama tiga hari kerana tersenarai sebagai kawasan titik panas Covid-19 yang berpotensi mendatangkan risiko penularan.

Tinjauan MalaysiaGazette mendapati pusat beli belah terkemuka itu lengang selepas  tersenarai dalam Pengecaman Lokasi Panas untuk Libat Urus Dinamik (HIDE).

Jumlah pelanggan yang datang sangat kurang dan tidak perlu berbaris panjang untuk masuk ke premis berkenaan.

Pihak pengurusan pusat beli belah berkenaan juga dilihat mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ketat.

Ini termasuklah memeriksa tahap risiko pelanggan yang masuk dengan melihat status pada aplikasi MySejahtera, selain melakukan imbasan suhu dan menyediakan cecair nyah kuman.

Tidak ada situasi berpusu-pusu di premis berkenaan dan pengurusan pelanggan yang masuk sangat teratur.

Untuk rekod pda 8 Mei yang lalu, Menteri Penyelaras Program Covid-19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin berkata, sistem amaran awal HIDE mampu mencegah pembentukan kluster baharu sekiranya penyenaraian lokasi yang dikenal pasti diambil tindakan awal oleh pihak berkuasa, pemilik premis dan orang awam.

Sebanyak 151 lokasi titik panas penularan Covid-19 disenarai dalam HIDE baru-baru ini yang membabitkan kawasan di zon tengah iaitu di Kuala Lumpur dan Selangor yang paling banyak tersenarai.-MalaysiaGazette

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-5-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat membeli-belah kat org2 KL
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Seronoknya dapat menyogo
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sogo n Jakel kt Jalan TAR mmg tak pelik pun kalau jd HIDE. Ramai sgat org. Tetiba teringat sorg forumer dari Kedah delusional tak pernah jejak kaki ke KL seumur hidup, tp ada hati mengutuk org shopping kt jalan TAR. Katanya low class gituh shopping kt jalan TAR. Walhal jalan TAR tu la tempat tokti kayangan yg kaya raya shopping pinggan mangkuk siap sheols upload kt utube lg sheols beli pinggan mangkuk rege riban2 kt jalan TAR. Belum lg psal kayangan2 lain yg gigih beli kain kt jalan TAR nun termasukla vivy yusof. Iols smpi skrg rasa nak gelak jah kt forumer tu. mesti dalam otak dia jalan TAR tu serupa wakaf che yeh
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 12-5-2021 06:35 PM
Sogo n Jakel kt Jalan TAR mmg tak pelik pun kalau jd HIDE. Ramai sgat org. Tetiba teringat sorg foru ...

Siapa tu ek? Tp aku tk pnh shopping jalan tar
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada peminta BPN meroyan rupanya.. Kantoi la tu.. Menyalak mengata sangat B40 sekali hanya mampu shopping kat JALAN TAR dsn meroyan bila BPN kena reject

Aku faham.. Acah2 kaya ni mmg miskin bandar
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Esok, lusa, tulat, ramai balik ler tu. Kes tak ramai pengunjung ni rasa sbb ramai dah standby nak masak juadah raya hari ni, pagi ke pasar. Lagipun, dah tak boleh rentas daerah. So, tinggal orang2 KL je ler, orang2 Selangor dah tak boleh sama2 meriahkan Sogo tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mall sini meriah je.
Bila tgk kena beratur, tak jadi nak masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 12-5-2021 06:37 PM
Siapa tu ek? Tp aku tk pnh shopping jalan tar

Hahaha tu ha dh ada yg terasa, delusional acah2 kerja walhal jobless 24jam berporem mengadu domba ayah dia xmau mengaku dia anak

Ofis iols dekat dengan Quill city situ, so mmg dekat sesangat la dgan jalan TAR.. Xde apa yg menarik sgat da jalan TAR.. rasanya tumpuan spjg tahun sogo n jakel jah.. bulan remdan je meriah sikit org jual2.. Kalau nk murah rs nya beli online lg murah. Cuma spe yg jenis nk pegang2 raba2 material sebelum beli boleh la ke jalan TAR..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak ngahcow ijau andartu forever 39 tahun pelahap laksa Kedah tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:52 PM | Show all posts
loyat apo cito..?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 12-5-2021 06:35 PM
Sogo n Jakel kt Jalan TAR mmg tak pelik pun kalau jd HIDE. Ramai sgat org. Tetiba teringat sorg foru ...

aku pun x jejak kat situ berkurun dah..
weekend g chokit sat cari buah..
lemas aku dgn traffic jam
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:15 PM | Show all posts
shopee pun xde hari2 sales, only sogo every day every second every freaking fucking mili second ada sales
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat jalan ke Soga ok dah ni..dapat jamu mata.

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ek eleh lengang sb dh pkp..cuba ko lift up sttaus..aku gerenti rmi jerk yg menyopping...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:26 PM | Show all posts
mid valley and the gardens pun lengang hari ni
tak de lah jalan sampai berlaga bontot
naik escalator dengan umat yang tak reti nak jaga jarak
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 12-5-2021 09:33 PM
gekkou replied at 12-5-2021 09:26 PM
mid valley and the gardens pun lengang hari ni
tak de lah jalan sampai berlaga bontot
naik escalat ...


Boleh ler pegi aeon mid valley raya ke2. Iols lagi suka keluar beli barang masa PKP, bila dah start PKPB lagi2 dah boleh rentas daerah, orang dah ramai.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:25 PM | Show all posts
Tompang tanya... SOGO kaa pusat beli belah kaa berapa peratusan penyumbang kes +ve covid ni??

Hairan bin ajaib.. sektor kilang + tapak binaan = hampir 60% masih aman2 dibuka... hujung2 Rakyat disalahkan kununn tak ikot SOP... dua tempat di atas penyumbang utama tidak pula disalahkan oleh KERAjaan AbahCow & bingai2 ni... siap diteruskan lagi tu dgn harapan kes akan turun ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 12-5-2021 06:35 PM
Sogo n Jakel kt Jalan TAR mmg tak pelik pun kalau jd HIDE. Ramai sgat org. Tetiba teringat sorg foru ...

See.. dok salah kan kerajaan je kan.. padahal, rakyat sendiri gagal nak kawal diri..sampai jadi HIDE..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 12-5-2021 10:25 PM
Tompang tanya... SOGO kaa pusat beli belah kaa berapa peratusan penyumbang kes +ve covid ni?? :laugh ...

Kau boleh je check kat HIDE tu.. tu ada forumer kata memang ramai orang.. agak2 kalau rakyat menyogo ikut SOP boleh ka tersenarai dalam HIDE?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list