Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2489
View
31
Reply

Henry Golding Kena 'Cancel' Peminat Antarabangsa Sebab Bela Palestin

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-5-2021 08:10 AM | Show all posts |Read mode



Gara-gara menggelar seorang penyokong tegar Israel sebagai bodoh sombong, pelakon antarabangsa Henry Golding menerima pelbagai komen daripada pengikutnya mengenai isu Palestin.


Ianya bermula dengan ciapan Andrew Yang yang menegaskan pendiriannya untuk terus menyokong tentera Israel bagi menghadapi tentangan tentera Hamas mendapat reaksi pelbagai.


Sehinggalah ianya mendapat perhatian apabila artis asal Malaysia ini menulis komen bahawa Andrewlah yang sebenarnya menjengkelkan.





Foto :Twitter



Ianya membuatkan ramai netizen Malaysia berbangga dengan ciapan tersebut.






Foto :Twitter



Foto : IG





Bagaimanapun, ianya agak berbeza di peringkat antarabangsa apabila ramai mengkritik watak utama Crazy Rich Asian ini kononnya menyokong keganasan.




Foto : Twitter



Foto : IG



Dan itulah risiko yang terpaksa dihadapi Henry Golding apabila menyuarakan isi hatinya. Apapun, terima kasih Henry kerana menyuarakan isu kemanusiaan. - CARI



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-5-2021 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow terharunyer. Congrats Henry. No worry kite always support bro.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
ATB dah pi back up baik punya kan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak tahu persepsi malaysian chinese terhadap konflik gaza-israel
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-5-2021 11:19 AM | Show all posts
sarah82 replied at 13-5-2021 10:09 AM
ATB dah pi back up baik punya kan..

Sorry Sarah, ATB tu apa? hehe

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb: Teringin nak tahu persepsi malaysian chinese terhadap konflik gaza-israel


The Kristians will sapot Yisroel. For sure, a 100 percent.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari-Azza replied at 13-5-2021 11:19 AM
Sorry Sarah, ATB tu apa? hehe

Angkatan Tentera Bawang Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 02:15 PM | Show all posts
Teringin nak tengok filem dia The Gentlemen dgn Mat McConehey..bawah pengarah Guy Ritchie tu. Clothing sume on point
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb: Teringin nak tahu persepsi malaysian chinese terhadap konflik gaza-israel

Kwn2  cina and india semua sokong palestine
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 09:54 PM | Show all posts
Dh nma dia dri Msia, ofc dia skong Palestine. Klau fans mmg x sbb smuanya dri Barat pstu pnyokong LGBTQ+ plak.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Indians in India pon kuat support Israel. Bitter sgt dgn Indian Muslim smpi terbawa2 hate sentiment against Palestinians.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 12:13 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 14-5-2021 12:15 AM
sarah82 replied at 13-5-2021 10:09 AM
ATB dah pi back up baik punya kan..

oh ye ke , boleh bagi link ...


biaselah kalau bergiat dalam industri barat kalau kita sokong phak yang haq dalam kita berada  kalangan mereka  maka ....inilah ni.


i mean dah sirah membuktikannya pun, once you make a stand untuk menyanggah baathil maka , adalah price to pay nyer lah ...biasala...


i curious nak tahu apa stand point Christiano Ronaldo...dia ni agak tegas dalam isu palestine.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 13-5-2021 06:35 PM
Kwn2  cina and india semua sokong palestine

Some of my chinese friends support Israel, sbb mostly Christian, some of them pun ada yg dh pernah masuk Israel pegi visit temple dekat sana, so they believe yg pejuang Hamas tu terrorist, but so far depa semua tak delah terang terangan ckp depan or kecam, kami masih berkwn dgn harmoni..still respect each others, even lepas dia org balik dari sana pun kami still bercerita pengalaman pegi tu..any bad things kalau kami rasa something yg akan menimbulkan argument tu kami just keep into ourself...depa masuk sana melalui agent, mmg boleh masuk, mcm every year ada limit jugak berapa org from Malaysia boleh masuk, but only for Christian..Chinese buddha xsure boleh masuk ke tak, sbb kwn sy tu mmg originally lahir Christian, nama pun ada Christian name dlm IC, bukan spesis lahir Tan Ah Beng tapi panggil Peter
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 14-5-2021 12:13 AM
oh ye ke , boleh bagi link ...



Im waiting for him to say something jugak, but so far diam je..myb sbb dia dgn Juventes ni ada rules yg dia kena follow kut, lain2 footballer pun mcm xde nampak jugak..only hadid family, zayn malik, natalie portman je
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
chill HG, cristiano ronaldo yg lebih well known pun aman2 je support palestine.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 14-5-2021 12:13 AM
oh ye ke , boleh bagi link ...



Sy baca kat ig.. Twitter dah deactive..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 03:23 PM | Show all posts
Kita rakyat Malaysia antara penyokong kuat Palestin.....trmasuklah HG ni.....HG ada campuran Jewish sblh bapak dia...klu dia support Israel habis la kna kutuk dgn warganet2 dr Malaysia.....depa skg gigih dok berbalas komen dgn org2 kuat Israel

Artis Hollywood yg dikecam skg Gal Gadot (antara org kuat IDF)...Rihanna pun sama jgk klu baca post dia kt IG....klu kena kat org kulit hitam.....mesti sakan dok laungkan BLM lol
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nadie90 at 14-5-2021 07:56 AM

Ceq agk xsgka Natalie Portman menyebelahi Palestin....siap kna kecam lg dgn org Israel....bertabahlah kak n tq

Antara yg menunjukkan sokongan kat Palestin:
- Family Hadid
- Viola Davis
- The Weeknd
- Dua Lipa
- Kehlani
- Zayn Malik
- Hulk (Mark Ruffalo)
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow... tq henry...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:48 AM | Show all posts
pxlbb replied at 13-5-2021 10:47 AM
Teringin nak tahu persepsi malaysian chinese terhadap konflik gaza-israel

masa meols kerja kat kompeni cina sebelum ni, ada sekali bos meols saja borak2 dengan meols pasal isu palestin israel ni. Heshe dengan selamba kata heshe tau je semua ni propaganda yahudi nak kondem ummah moslem...masa tu heshe saja tanya pendapat meols, pastu adela sorang lagi kawan cina meols kat situ. Cina2 lain tak tau la kan...kalau yang educated, regardless of their religion/belief, meols pasti diorang pon faham...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list